• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Hakan kaybetmeye mahkum

Yeniakit Publisher
2018-04-11 13:48:00 - 2018-04-11 16:49:48
Ahmet Hakan kaybetmeye mahkum

Ahmet Hakan’ın yazarımız Ali İhsan Karahasanoğlu’nun bir yazısında kendisine “Hergele, riyakar, halt yiyen, rant devşiren, üçkağıtçı” dediği için açtığı manevi tazminat davası dün reddedildi.

HABER MERKEZİ - Ahmet Hakan’ın gazetemizin yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu aleyhine açtığı manevi tazminat davası dün reddedildi. Ali İhsan Karahasanoğlu’nun “Hergelenin Allah’a saygısı yok, kul hakkına nasıl olsun!” başlıklı yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiası ile gazetemizden elli bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi talep ediliyordu. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya gazetemizin avukatı Ali Paccı ile Ahmet Hakan’ın avukatı Seda Demir katıldı. Duruşmada avukatlara son sözleri soruldu. Ahmet Hakan’ın avukatı Seda Demir “davacının kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu bu yüzden davanın kabul edilmesini” istedi. Daha sonra söz verilen avukatımız Ali Paccı ise “davacının MHP lideri Devlet Bahçeli’yle yaptığı Ramazan ayında röportajda kullanılan elinde çay bardağı olduğu halde çekilmiş resminin ‘Devlet Bahçeli oruç tutmuyor’ algısına hizmet ettiğini, aynı günlerde davacının da beraberindeki bir grupla Ramazan’da içki içerken görüntülendiği haberlerin yayınlandığını, dava konusu yazının bu olaylar üzerine kaleme alındığını belirterek olgusal temellere dayalı köşe yazısının eleştiri sınırları içinde kaldığını” söyleyerek davanın reddini istedi. Davacının bir gazeteci olarak başkalarına saldırmayı mübah, kendisine yönelen en hafif sözlere bile tahammül göstermeyerek dava açma yolunu tercih ettiğini söyleyen Ali Paccı, davacının “müptezel, alçak, paçavra” gibi çok daha ağır ifadelerle müvekkili Akit gazetesine saldırdığını davanın bu nedenle de reddedilmesi istedi.

Duruşmanın bittiğini bildiren hakim, davanın reddine karar verdiği açıkladı. Böylece bugüne kadar gazetemize karşı açtığı hiçbir davayı kazanamayan Ahmet Hakan’ın reddedilen davaları hanesine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

En son geçtiğimiz yıl, yazarımız Hacı Yakışıklı’nın bir yazısı nedeniyle açtığı İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen bir dava da reddedilmişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Hatırlanacağı üzere 8 Temmuz 2015 günü Ahmet Hakan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı röportajın yayınlandığı Hürriyet gazetesinde Devlet Bahçeli'nin elinde çay bardağı ile çekilmiş bir fotoğrafı yayınlanmış; Ramazan günü yayınlanan röportajda kullanılan resmin "Devlet Bahçeli oruç tutmuyor" algısı oluşturmak için özellikle kullanıldığı eleştirileri üzerine resmin ise Ramazan'dan önce çekilmiş başka görüşmeye ait bir resim olduğu duyurulmuştu. Bu açıklamalara rağmen Ramazan günü yapılan röportaja ait görüntülerde neden Ramazan öncesine ait bir resmin kullanıldığı konusunda tatmin edici bir açıklama yapılamamıştı. Sonradan düzeltilse de bu yanlışlığın özellikle de sosyal medyada "Bahçeli oruç tutmuyor" imajı oluşturmak için yapıldığı eleştirileri yapılmıştı. Bu tartışmaların sürdüğü günlerde, Takvim Gazetesi 12 Temmuz 2015 günü "Hürriyet'in, Devlet Bahçeli'nin oruç tutmadığını" da hatırlatarak, bu kez davacının da aralarında bulunduğu Hürriyet gazetesi yöneticilerinin oruç tutmadıkları, alkollü içki tükettiklerine ilişkin fotoğraflı bir haber yayınlamıştı. Ramazan günü oruç tutmadığını gösteren resimlerin yayımlanmasına çok kızan Ahmet Hakan, “temiz toplum ve dürüstlük mesajları” veren bir yazı kaleme almıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yazarımız Ali İhsan Karahasanoğlu da 14 Temmuz 2015 günü yayınlanan “Hergelenin Allah’a saygısı yok, kul hakkına nasıl olsun!” başlıklı yazısında Ahmet Hakan’ın kaleme aldığı yazıdaki temiz toplum ve dürüstlük mesajının samimi olmadığına vurgu yapmış; “biz Ramazan günü içiyoruz ama, hırsız değiliz” demeye getirdiğini yazmıştı. Yazıda Ahmet Hakan ve beraberindekilerin oruç tutmadıkları halde tutuyor görüntüsü verdikleri, bunun bir riyakarlık olduğu; patronunun yolsuzluk ve usulsüzlükleri hatırlatılarak dürüstlük iddialarına da kimsenin inanmayacağı yazılmıştı. 

Avukatı Emir Şahin’in açtığı davada Ahmet Hakan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesi ile elli bin lira manevi tazminat talep edilmişti. Davaya karşı verilen cevapta köşe yazısının güncel bir tartışma üzerine kaleme alındığı, davacının bu tartışmanın tarafı olduğu, eleştirilerin bu olgusal temeller üzerine bina edildiği; topluma dürüstlük mesajı veren davacının patronunun yolsuzluk ve usulsüzlükleri hakkında tek bir kelime dahi yazamadığı; Ahmet Hakan’ın davalıları hedef alan çok çirkin ifadeler kullanmayı adet haline getirdiği açıklanarak davanın reddi savunulmuştu.

Ali Karahasanoğlu'nun dava konusu yazısını şuradan okuyabilirsiniz: 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23