• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Ağaç katliamına sesi çıkmayanların Taksim Gezi Parkı’nda şov yapmaya hakları yok”

Yeniakit Publisher
2013-06-02 21:00:00 - 2013-06-02 18:37:23
"Ağaç katliamına sesi çıkmayanların Taksim Gezi Parkı’nda şov yapmaya hakları yok"

MUHAMMED EMİN / İSTANBULTürkiye’de çevre denince ilk akla gelen isimlerden olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, CHP’li yöneticilerin kendi belediyelerinin ağaç katliamlarına hiç sesleri çıkma


“YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL…”
Prof. Dr. Orhan Kural; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve kız kardeşi Songül Zileli’nin orman katliamı yapılarak kurulan Beykoz Konakları’nda iki konağının olduğunu, Erdoğan Toprak’ın önceki gün Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesine yönelik eyleme katıldığını hatırlatarak, “Mevlana’nın bir sözü var: ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.’ Bu insanlarla bir araya da gelmek istemiyorum. Acarkent ve Beykoz Konakları’nın kuruluşunu hatırlıyorum. Orman Bölge Müdürü bana ağlayarak şunları anlatmıştı: ‘Burası ormanlık… İnsanlar pikniğe gelirdi… Sabah uyandık, silahlı insanlar ağaçları katletti…Ağaçları bir gecede yok ettiler…’ Acarkent, böyle kuruldu. Acarkent ve Beykoz Konakları’nda sesi çıkmayanların ve oturanların, burada (Taksim Gezi Parkı’nda) konuşmaya ve şov yapmaya hakları yok” dedi.
“KENDİ BELEDİYELERİNİN
AĞAÇ KATLİAMLARINA
HİÇ SESLERİ ÇIKMADI…”
Prof. Dr. Kural; CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün Özgürlük Parkı’na anfi tiyatro ve buz pisti yaparak betonlaştırdığını, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın annesinin oturduğu yerde bulunan yeşil alanı imara açtığını belirterek, “İsmail Ünal’dan önceki iki belediye başkanı buna izin vermedi, İsmail Ünal izin verdi… Taksim Gezi Parkı’nda eylem yapan Gürsel Tekin’i aradım, sesi çıkmadı... Kendi belediyelerinin ağaç katliamlarına hiç sesleri çıkmadı... İnsanların bir çizgisi olur...” diye konuştu.
“GEZİ PARKI’NDAKİ OLAYLAR
ÇIĞRINDAN ÇIKTI”
Taksim Gezi Parkı’ndaki eyleme kendisinin de katıldığını kaydeden Prof. Dr. Kural, “Her şey bir ağaçla başladı. Kötü amaç için kullandılar. Başbakan ve annesine küfür ettiler. İçkilerle geldiler. Bu iş çığrından çıktı, tamamen politik yapıya döndü. Masum insanların isteklerini değişik amaçlarla kullandılar. Bu hiç doğru değil” şeklinde konuştu.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23