• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acılı baba Akit'e konuştu: Buradan bir çığlık çıkacak

Yeniakit Publisher
2019-09-13 20:24:00 -
Acılı baba Akit'e konuştu: Buradan bir çığlık çıkacak

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı Binası önündeki acılı bekleyişi devam eden baba Şevket Altıntaş, "Buradaki eylemimizden bir çığlık çıkacak. Bu ya zafer çığlığı ya da ölüm çığlığı olacak" diyerek PKK terör örgütüne şu mesajı verdi: "Eskisinden çok daha cesuruz."

 Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr 

24 yaşındaki oğlu 20 yaşındayken PKK terör örgütü tarafından kaçırılan Şevket Altındaş, "Biz buradan çocuklarımızı almadan ayrılmayacağız." dedi.
'Oğlumu 2015 yılında yol kesme eylemi ile kaçırdılar'

Eşi Songül Altıntaş ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı Binası önünde acılı bekleyişi devam eden baba Şevket Altındaş, evladının örgüt tarafından nasıl kaçırıldığını şöyle anlattı:

"Memleketimiz Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi. 42 yıldır Gaziantep'te oturuyoruz. Çocuğum Müslüm, askerliğini yaparken usta birliğine katılmak üzere Erzincan'a gidiyordu. 2 Ekim 2015 günü PKK terör örgütünün Tunceli-Pülümür yolundaki yol kesme eyleminde oğlumla birlikte 8 askeri kaçırdılar. Örgüt aynı yılın 31 Aralık gününde sosyal medyadan bir video yayınladı. Videda oğlumla birlikte 8 kişi vardı. Devletimize 'bakın askerlerinizi rehin alacak kadar güçlüyüz.' mesajı vermek istemişlerdi."

"İlk videodan sonra aralıklarla 2 video daha yayınladılar." diyen acılı baba, "İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile görüşmelerimiz oldu. Türkdoğan, birkaç ay önce bizi yeniden çağırdı. En son görüşmemizde ondan şikayetçi olduğumuzu söyledik. Bize her seferinde 'gereken yapılacak, sabredin.' diyordu ama bu hiçbir seferinde gerçek çıkmadı."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Onunla neden görüşüyordunuz?

"PKK'ya bizim aracılığımızla sesleniyordu. Daha önce kaçırılan çocukları da getirerek ailelerine teslim etmişti."

"Eskisinden çok daha cesuruz"

HDP'li yetkililerin, 'Aileler devlet tarafından kullanılıyor." iddiasına sert ifadelerle tepki gösteren baba Şevket Altıntaş, sözlerine şöyle devam etti:

"İddiaları kesinlikle yalan. Biz hiçbir siyasi parti mensubu ya da taraftarı değiliz. Sadece evlatlarımızı geri istiyoruz. Eşimle birlikte günlerdir buradayız. Eylemimizin sonunda bir çığlık çıkacak. Bu ya zafer çığlığı ya da ölüm çığlığı olacak. Artık eskisinden çok daha cesurum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şenay doğan

allah yardımcınız olsun içimi sızlatıyorsunuz allaha emanet olun

emeki çavuş

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR............SENİN ACINI BİR BABA OLARAK PAYLAŞMAK İSTERİM SAYGI DEĞER BABA......İNŞALLAH OĞLUN GERİ GELİR.......DOĞUDAKİ TÜM KARDEŞLERİME SESLENİYORUM.....HEP BİRLİKTE BU ŞEREFSİZ..SATILMIŞ TERÖRİST ÖRGÜTE KARŞİ OMUZ OMUZA BİRLİKTE MUCADELE EDELİM....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23