• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acı, çikolata kadar mutlu eder, spor kadar zayıflatır

Yeniakit Publisher
2021-11-09 10:19:00 - 2021-11-10 12:58:49
Acı, çikolata kadar mutlu eder, spor kadar zayıflatır

Biber, insanlar üzerinde zayıflatıcı etkisini oksijen üretimini hızlandırma etkisiyle birlikte gerçekleştirmektedir.

Acı biber kalori bakımından düşük bir sebzedir. Acı biber yemek, açlık hissini bastırır ve tokluk hissi oluşturur. İnsan vücuduna sunduğu olumlu etkilerin yanı sıra kilo vermek isteyen kadınlarında diyetleri boyunca kolay bir şekilde yağ yakmasını sağlayan acı biber, acı sever kimselerin severek yiyebilecekleri ve kısa zamanda fayda görecekleri ideal bir besin kaynağıdır.

Acı biber kalori değeri: Bu besinin 100 gramında 40 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 150 gramlık miktarında Sivri Acı Biber 60 kalori bulunmaktadır.

Kilo verdiren acı biber kürü tarifi

Malzemeler:

3 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
3 tane taze limonun suyu
3 su bardağı kaynatılmış sıcak su

Yapılışı:

Yukarıda bahsedilen malzemeleri boş bir kapta karıştırıp günlük 3 bardak tüketin. Her gün muhakkak taze tüketilmesi gereken acı biber kürünün yanında günlük 2,5-3 litre kadar su tüketimine gayret gösterin.

Acı kırmızıbiberin yan etkilerinin yanı sıra, yan etkilerinden çok daha fazla sayıda şifası, tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

100 gram kırmızı toz biber, 500 gram su, 200 gram zeytinyağı karıştırılırsa, su uçana kadar kaynatılır ve geri kalan zeytinyağı ile romatizmalı yerlere masaj yapılırsa romatizma ağrılarına faydalı bir bitkidir. Acı kırmızıbiberin faydaları bunlarla bitmez. Aynı formülü saç diplerine düzenli olarak sürdüğünüzde saç dökülmelerini engeller, yine aynı formül göğüslere masaj yapılırsa bronşit ve öksürüğe şifadır. Soğuk ısırığı ve boyun tutulması da aynı formul ile masaj yapıldığı zaman acı kırmızıbiberin şifa olacağı hastalıklardandır.

Acı seven bir milletiz. Kırmızıbiber, karabiber, hardal, acının her türlüsü bizim için sofralarımızın vazgeçilmezi. 

Yine de ilk aklımıza gelen soru şu: dilimizi yakan,  fiziksel acı veren bir şeyi niye yiyoruz? Ne zorumuz var, nedir derdimiz?

İşte bu konuda Chef Pelin Bozkurt Bilgiç bize bilgi veriyor.

"Acıyla aram yoktu.  Ailem de pek yemeklerde kullanmazdı. Son dönemde burnumdan çıkmayacak kadar ağzımın içinde yakıcı tadı hissetmek çok hoşuma gitmeye başlayınca araştırdım.  Dozunu minik adımlarla arttırıyorum. Öyle çok faydası var ki yararlanmamak olmazdı. Neler olduğunu duyduğunuzda siz de etkileneceksiniz. Kullanıyorsanız da size katkısını bilmek güzel bir duygu." diyor.

Önce acının fiziksel etkilerine bakalım:

Acı dilimize değdiği an beynimize ağzımızın alev alev yandığı sinyali gidiyor. Adrenalin salgılanmaya başlıyor, kalbimiz daha hızlı atıyor. Vücut kendini soğutma moduna geçtiğinden terlemeye başlıyoruz. Derken;  Acıyla başa çıkmak için doğal maddesi kapsaisin olan acı biberin, ağıza değdirildiği anda uyandırdığı yakıcı bir his sayesinde sinirler yumuşayarak beyin endorfin salgılar. Beyin bölgesinde salgılanan endorfin vücutta ağrı kesici etki oluşturur. Endorfin vücutta bir mutluluk-iyilik halinin oluşmasını sağlar.

Sinirlerin yumuşaması ile salgılanan endorfinin vücutta ağrı kesici etki yaptığını biliyoruz artık. Acı içinde olabiliriz !!! Ama heyecanlı ve mutluyuz."

 

 

 

 
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23