• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdullah Gül'ün eniştesi yeni partiye katılacak mı?

Yeniakit Publisher
2019-07-16 14:49:00 - 2019-07-16 15:02:11
Abdullah Gül'ün eniştesi yeni partiye katılacak mı?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi ve eski AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun Ali Babacan'ın kuracağı yeni partiye katılacağı iddia edildi.

Sezai Erhan  Yeni Akit 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte hareket eden Ali Babacan, yeni parti kuracağını ilan ederek kurucusu olduğu AK Parti'den istifa etmişti. Kulislerde Babacan’ın kuracağı yeni partiye, AK Parti’nin bazı politikalarını sert bir dille eleştiren AK Parti'de üç dönem İzmir milletvekilliği yapan ve Abdullah Gül'ün eniştesi de olan Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun da katılacağı iddia edildi.

Babacan’ın istifa metni özenle hazırlanmış

Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, kendi web sitesindeki yazısında ise, “Bir grup arkadaşla oturuyorduk, söz döndü dolaştı Ali Babacan’ın Ak Parti kurucular kurulundan istifasına geldi. İstifanın açıklandığı metnin büyük bir özenle hazırlandığı konusunda fikir birliği hâsıl oldu. Herkesin öne çıkardığı farklı noktalar vardı. Ben de tartışmaya, Ali Babacan’ın istifasını kamuoyuna açıklamadan önce Tayyip Erdoğan’a söylemiş olmasını bir saygı çerçevesi içinde gördüğümü söyledim. Abdullah Gül’ün 2000 yılındaki Fazilet Partisi Kongresinde aday olacağını önce Necmettin Erbakan’la paylaşmasını hatırladık” dedi. Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu aynı zamanda AK Parti kurucular kurulu üyesidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Turan dursun

Katılsa ne olur katılmasa ne olur

Veli

Bunların parti kurmak gibi bir derdi yok dertleri ortalığı bulandirmak parti kurup oy alamayacaklarını da biliyorlar parti kuracağız parti kuracağız deyip güya bu hukumet başarısız algısı oluşturmaya çalışıyorlar kuracaksaniz kurun lan sozunuzun adamı olun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23