• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken iddia: Bugün göreceğiz!

Yeniakit Publisher
2020-04-03 11:12:00 - 2020-04-03 11:19:40
Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken iddia: Bugün göreceğiz!

Gazeteci yazar Abdulkadir Selvi, sosyal medyada paylaşımlarda bulunanlarla gazeteci ve aydınların da infaz düzenlemesi kapsamına alınması teklifinin tekrar gündeme getirildiğini iddia etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, koronavirüs salgını sebebiyle tekrar gündeme gelen infaz düzenlemesiyle ilgili gelişmeleri köşesinde aktardı.

Selvi’nin aktardığına göre, perşembe günü TBMM Adalet Komisyonu toplanmadan önce AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin hukukçu milletvekilleri bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu görüşmenin “Affın kapsamının genişlediğine” yönelik bir tartışmaya yol açtığını söyleyen Selvi, şunları yazdı:

"Meclis’e sunulan infaz paketinde terörle mücadele kapsam dışında tutulmuştu. MHP, terörle mücadele konusunu kırmızı çizgi ilan etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da MHP’nin hassasiyetinin dikkate alınmasını istemişti.

CHP ve HDP, terörle ilgili maddenin düzenlenmesini istiyor. Yardım, yataklık ve terör propagandasının indirim kapsamına alınmasını öneriyorlar. Heyette yer alan, CHP’nin hukukçu milletvekili Zeynel Emre ile konuştum. 'Terörle ilgili yargılamalarda TCK’nın 3214. maddesinin üçüncü fıkrasında TCK 220’ye atıf yaparak ceza veriliyor. 220’nci maddenin 6 ve 7’nci fıkralarına göre ise örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyenin örgüt üyesi olarak cezalandırılmasını düzenliyor. Yazı yazan ya da tweet atan cezaevinde kalacak ama silah kullanan çıkacak diye bir suçlamayla karşılaşılabiliriz. O nedenle biz, infaz adaleti ve eşitlik ilkesinin dikkate alınmasını ve yapılacak düzenlemede sadece örgüt kurucusu, yöneticisi ve silahlı eylem yapanların hariç tutulmasını öneriyoruz. Teklif sahibi olarak AK Parti ve MHP’nin buna göre maddeyi düzenleyerek komisyona getirmesini istiyoruz' dedi."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti ve MHP cephesinde "öyle bir hava hissetmediği" görüşünü dile getiren Selvi, şöyle devam etti:

"Pek öyle bir hava hissetmedim. Bu madde başından beri FETÖ ve PKK’ya takılıyor. FETÖ’den hüküm giyenlerin önemli bir bölümünü yardım ve yataklık ile örgüt propagandası oluşturuyor. Mahkûmiyetleri kesinleşti. Önemli bir bölümünü de yattılar. Bu düzenleme yapılırsa ilk olarak FETÖ’cülerin çıkması söz konusu. Sorun ağırlıklı olarak FETÖ’den kaynaklanıyor.

Bir gelişme daha yaşandı. Sosyal medyada paylaşımlarda bulunanlarla gazeteci ve aydınların da af kapsamına alınması teklifi tekrar gündeme getirildi.

O konuda bir ilerleme sağlandı mı derseniz, onu da bugün komisyona gelince göreceğiz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

ABD li profesyonel casusa hala rahip bronson denilmesi ne kadar dogru

serdar

a.k.p.yi m.h.p.yi eleştirmek suçmu?bundan dolayı başta gazetecilere aydın kesimlere ve diğerlerine nasıl ceza verilir.bu adaletmi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23