• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li profesör tarihi gerçeği ortaya koydu: Osmanlı karşıtı o belge uydurmadır

Yeniakit Publisher
2020-08-20 15:26:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD'li profesör tarihi gerçeği ortaya koydu: Osmanlı karşıtı o belge uydurmadır

ABD'li Profesör Michael Gunter, "Ermenilerin öldürülmesinin Osmanlı Devleti'nin resmi politikası olduğunu kanıtlayan hiçbir gerçek belge yoktur. Örneğin, kasıtlı katliamları kanıtladığı iddia edilerek sunulan meşhur Andonian Belgeleri uydurmadır" ifadelerini kullandı.

1915 olayları hakkında araştırmalar yapan Sosyoloji ve Siyaset Bilimi Profesörü Michael Gunter, Hristiyan Ermenilerin, Batı'da sempati kazanması nedeniyle Ermeni iddialarının dünya gündeminde sürekli tartışıldığını söyledi.

Hristiyan Batı'nın tarih boyunca Müslüman Türkleri düşman olarak gördüğünü dile getiren ABD'li profesör, Ermeniler Batı dillerini Türklerden daha iyi konuştukları için mesajlarını Batı'ya daha iyi ulaştırabildiler" dedi.

ABD'deki Türk ve Ermeni tezlerinin savunucuları arasında akademik bir diyalog başlatılabileceğini umduğunu vurgulayan Gunter, Türk-Amerikalıların bunu yapmaya istekli olacaklarına ancak Ermeni-Amerikalıların bunu yapmaya asla istekli olmadıklarına dikkat çekti.

Ermenilerin öldürülmesinin Osmanlı Devleti'nin resmi politikası olduğunu kanıtlayacak nitelikte hiçbir belge bulunmadığını aktaran Gunter, "Örneğin, kasıtlı katliamları kanıtladığı iddia edilerek sunulan meşhur Andonian Belgeleri uydurmadır." diye konuştu.

Osmanlı Devleti'nin batı kesimlerindeki birçok Ermeni'nin sınır dışı bile edilmediğine dikkat çeken Gunter, "Dahası, bazı şiddet yanlısı Ermeniler de masum Müslümanları öldürdüler ve gerçekte de bunu onlarca yıldır aralıksız yapıyorlardı. Soykırımın uluslararası hukukta yasal olarak var olabilmesi için önceden tasarlama kanıtlanmalıdır ve bu meselede bu kanıtlanamamıştır." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

DİRİLİŞ

Bunu bize değil başta ermeni ve fransızlar olmak üzere aksini idda eden diğer ülkelere anlatmalısınız...

mehmet selim polat

1915 tarihinde,rus işgalinden yararlanarak,yerli ermeniler.müslümanlara çok zulüm ve katliam yapmışlardır.osmanlı ermenileri asla katletmedi,bugünkü pkk,ermeni kaynaklıdır.elime geçseler ve imkanım olsa kıyma yapar köpeklere veririm.Amerika ise pkk,yi besleyendir onların sözlerine asla güvenmem.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23