• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li komutan PKK'lı teröristle bir araya geldi

Yeniakit Publisher
2020-07-12 10:28:00 -
ABD'li komutan PKK'lı teröristle bir araya geldi

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin söz de komutanlarından terörist Mazlum Kobani,ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı (Centcom) Frank McKenzie ile bir araya geldi

ABD ile PKK'nın yakınlığı haklen devam ediyor. DEAŞ bahanesiyle Suriye!deki teröristleri silahlandıran ve PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi müttefik ilan eden Washington yönetimi, Suriye'ye ziyaret gerçekleştirdi.

 ABD'li komutan terörist ile bir arada

ABD Merkez Kuvvetleri (Centcom) Komutanı General Kenneth Franklin ‘ Frank’ McKenzie, önceki gün terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin sorumlusu Mazlum Kobani ile bir araya geldi

ABD merkezli Al-Monitor'un yayınladığı habere göre Şahin Cilo ismiyle de bilinen, ‘Mazlum Kobani görüşmenin gerçekleştiğini sosyal medya hesabından yayıladığı fotoğraflarla duyurdu.

Centcom sözcülüğü, ‘güvenlik gerekçesiyle’ olayı ne doğruladı ne de yalanladı.

YPG bölgesinde ziyaret

Al-Monitor’e göre geçen yıl Centcom’un başına geçtikten bu yana McKenzie, ikinci kez YPG’nin en büyük bileşenini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bölgesini ziyaret etmiş oldu. Al-Monitor, YPG sorumlusu ile bu görüşmenin ABD’nin NATO müttefiki Türkiye’yi öfkelendireceğini de ekledi.

McKenzie daha önce geçen yılın temmuz ayında bölgeyi ziyaret ederek, Abdi ile bir araya gelmişti.

600 Amerikalı asker

Suriye’nin kuzeydoğusunu denetimi altında tutan SDG’nin bölgesinde 600 civarında ABD askeri görev yapıyor. Bu askerlerin bölgede ne kadar kalacağı belli değil. Al-Monitor’un aktardığına göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), SDG unsurlarının DEAŞ ile mücadeleyi giderek kendi başlarına daha fazla yürütebilir hale geldiğini düşünüyor. Bununla beraber SDG bölgesini muhafaza edecek herhangi anlaşma yok ve Esad rejimi de bu bölgenin özerkliğine karşı.

Al-Monitor’e göre Amerikalı yetkililer, YPG’nin siyasi kanadı PYD ile Barzani yönetimine yakın Kürt Ulusal Konseyi arasında bir yakınlaşma için çaba sarf ediyor. ABD’liler böyle bir yakınlaşmanın YPG’nin Suriye’nin kuzeyindeki etkisini zayıflatarak, Türkiye’nin de endişelerini azaltabileceğini iddia ediyor.

Üç gün önce de Rus komutan gelmiş

YPG’ye yakın internet siteleri YPG sorumlusu Mazlum Abdi’nin Suriye’deki Rus birliklerinin komutanı General Aleksander Chayko ile de 7 Temmuz’da görüştüğünü bildirdi. Mazlum Abdi, bu görüşmeyi Twitter hesabından duyurarak, “Görüşmede koordinasyon ve ortak çalışma düzeyini yükseltmeye karar verildi. Zorlukları aşmak için gösterilen çabaya teşekkür ettik” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hale bak.

Ayasofya ile gündem meşgul edilirken Güneydoğu Anadolu sınırımız boyunca PKK-YPG ülke kuruyorlar. Hem Rusya hem ABD destek oluyor. Osmanlıymış. Türkiye Cumhuriyetinin topraklarını koruyabilsek daha ne? Terör örgütü dediklerimiz aldı yürüdü, ülke kuruyor, bizim iktidar Ayadofya, Osmanlı hayalinde.

SAFA KUZUGÜDEN

Enbüyük eşkiya ABD ve RUS bu iki emperyal elleri altındaki piyonları sahaya sürmüş bekliyorlaro piyonlar bitiyor.bittikçe şaşkınlar sonuç mı ŞAH MAT.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23