• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB'den dezenformasyon yasasına dair hadsiz çıkış

Yeniakit Publisher
2022-10-14 18:25:00 -
AB'den dezenformasyon yasasına dair hadsiz çıkış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Sözcüsü Peter Stano, yalan haberi engelleyecek olan dezenformasyon yasası hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) TBMM'den geçen dezenformasyon yasası ile ilgili haklı endişesini dile getirdi. Malumunuz AB tarafından fonlanan medya kuruluşları ve sözde gazeteciler Türkiye'de yalanı körüklüyordu. Dezenformasyon yasasıyla birlikte özellikle sosyal medyada yalan bilgiyi alenen yayanlar hakkında hapis cezası verilecek.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in sözcüsü Peter Stano, söz konusu yasanın "Türkiye'de ifade özgürlüğünü ve bağımsız medyayı daha da kısıtlamasından korktuklarını" söyledi.

Stano, Brüksel'de yaptığı açıklamada, özellikle de yasanın öngördüğü hapis cezalarına dikkat çekti.

Stano, hâlen AB'ye aday ülkelerden biri olan Türkiye'nin "en yüksek demokratik standartları ve uygulamaları" sürdürmek zorunda olduğunu belirten Stano, Ceza Kanunu'nun muhalif seslerin susturulması için kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Başçavuş

AB Sözcüsü Sana Ne Bizim Ckardgimiz Yasadan Kelkahya Olma

şüpeci

eee peter senin kovboyların da benzer yasayla devletini korumak istiyor benim devletim ve onun yürütmesi senin oyuncağın mı elinden mi alındı hadi ordan düzenbaz kafir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23