• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Suriye'ye serbest bırakın çağrısı

Yeniakit Publisher
2021-08-11 23:38:00 -
ABD'den Suriye'ye serbest bırakın çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye'de Beşşar Esed rejimine, 9 yıldır rehin tutulan Amerikalı gazeteci Austin Tice'ı serbest bırakması için çağrıda bulundu.

Price, günlük basın brifinginde, Amerikalı gazeteci Tice'ın bugün doğum günü olduğunu ve Suriye'de 9 yıldır rehin tutulduğunu söyledi.

Sözcü Price, "Austin'in salıverilmesi eve dönüşü fazlasıyla gecikti. Suriye'ye, Austin Tice'ın ve Suriye'de rehin tutulan tüm Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılmasına yardım etmesi çağrısı yapıyoruz." dedi.

Austin Tice'ın güvenli bir şekilde ABD'ye dönmesi için tüm yolları denemeye devam edeceklerini ifade eden Price, Myanmar'daki askeri rejime de tutuklu Amerikalı gazeteci Danny Fenster'i derhal serbest bırakması çağrısında bulundu.

Amerikan Newsweek dergisi, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Lübnan üzerinden ABD yönetimine ulaşarak, Suriye’de kaybolan Amerikan vatandaşları Austin Tice ve Majd Kamalmaz’ın serbest bırakılması karşılığında Washington'ın rejime yönelik yaptırımları gevşetmesi ve ülkedeki bazı askerlerini çekmesini teklif ettiğini iddia etmişti.

ABD’den resmi bir açıklama gelmese de Washington yönetiminin uzun bir süredir çeşitli kaynaklar üzerinden Tice ve Kamalmaz konusunda Esed rejimine ulaştığı biliniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafabeyken

hergün bir afgan cinayeti tecavüzü türk halkına hakareti allah bunları başımıza getirenin binlerce kez belasını versin inşaaallahhhhhh

haydut casuslarinin adini rahip, gazeteci, yardim gorevlisi koymuslar....

..... l
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23