• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den sömürdüğü ülkeye ziyaret

Yeniakit Publisher
2019-02-12 12:49:00 -
ABD'den sömürdüğü ülkeye ziyaret

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan Irak'a, önceden duyurulmamış bir ziyaret gerçekleştirdi. Shanahan burada Irak Başbakanı ile de görüşecek.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Irak'ın başkenti Bağdat'a önceden duyurulmamış sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Shanahan'ın Irak'taki ABD'li askeri yetkililer ve Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile görüşmesi bekleniyor.

Reuters'da yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Shanahan'ın burada Irak'ın egemenliğinin önemini vurgulayacağı, ABD'li komutanlarla beraber ülkedeki ABD birliklerinin geleceği ve Suriye'den çekilme sürecini tartışacağı belirtildi.

Shanahan'ın ziyareti, ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak'taki Amerikan askerlerini "İran'ı izlemek" için tutmak istediğine dair yaptığı ve Iraklı siyasilerden büyük tepki çeken açıklamalarından sonra gelmesi bakımından büyük önem taşıyor.

Irak'a ziyareti öncesi uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve Irak hükümetinin davetiyle Irak'ta olduklarının altını çizen Shanahan, "Endişelerini  ilk elden duymak istiyorum" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23