• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Irak'a konsoslosluk tehdidi

Yeniakit Publisher
2020-09-28 11:22:00 -
ABD'den Irak'a konsoslosluk tehdidi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ve Başbakan Mustafa el-Kazımı ile yaptığı görüşmelerde Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliğini kapatma planınından bahsetti.

Münübe Yılmaz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ve Başbakan Mustafa el-Kazımı ile yaptığı görüşmelerde Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliğini kapatma planınından bahsetti.Iraklı yetkililer ABD'nin gelecek birkaç ay içinde Bağdat'taki büyükelçiliği kapatmak için adımlar attığını, kapatmanın ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesiyle aynı zamanda olabileceğini kaydettiler. Erbil'deki Başkonsolosluğun açık tutulacağını belirten Başbakan sözcüsü Ahmed Mülla "Umuyoruz ki ABD kararını tekrar gözden geçirir. Irak ABD ilişkilerini bozmak isteyen bazı gruplar var. Konsolosluğun kapatılması bu gruplara istedikleri mesajı verecek" yorumunda bulundu. Trump yönetimi konu ile ilgili bir açıklama yapmazken, planın uygulanmaya başlaması halinde konsoslosluğun 90 gün içerisinde kapatılması bekleniyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

432

defolun gidin işgalci abd domuzu zaten ırakta bulunmanızı sebebi bop ve kuzey afrika yahudi israil projelerini gerçekleştirmek zalim alçak abd halkı ordusu defolun gidin ırakın çokta umurunda işgallerden başka ıraka ne faydanız oldu alçak abd
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23