• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’den flaş "Türkiye’ye mühimmat desteği" açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-03-03 17:14:00 - 2020-03-03 18:15:12

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD’den flaş "Türkiye’ye mühimmat desteği" açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye'ye mühimmat sağlamak istiyoruz" dedi.

İdlib'de 34 askerimizin Esed Rejimi tarafından şehit edilmesinin ardından Türkiye'ye gelen ABD'nin Suriye Özel Temcilcisi James Jeffrey, Türkiye'ye İdlib için mühimmat sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Geçtiğimiz perşembe günü Suriye İdlib'de Esed Rejimi'nin 34 askerimizi şehit etmesinin ardından ABD'den Türkiye'ye başsağlığı ve destek mesajları geldi. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de dün akşam saatlerinde Ankara'ya geldi.

İdlib'de inceleme yaptılar

Craft ve Jefffrey, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi David Satterfield'ın da katılımıyla bugün Hatay'a giderek İdlib'den kaçan Suriyelililerin kaldığı kampları gezdi. Türk yardım kuruluşlarının yaptıkları yardımlar hakkında bilgi aldı.

ABD'den mühimmat desteği

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye İdlib için mühimmat sağlamaya hazır olduklarını açıkladı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise "Türkiye'nin hava savunma desteği talebini inceliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Esed rejimi artık varlığını sürdüremez"

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ise yaptığı açıklamada "Burada gördüklerimiz 108 milyon doların çok ötesinde. BM'de söyleyeceğiz artık yeter. Esed rejiminin çok uzun süredir devam eden saldırıları var. Esed rejimi artık varlığını sürdüremez. Rus yönetimine bir ateşkes üzerinde anlaşmalarını söyledik" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sizofren savar

BELEŞSE ALALIM YOKSA ASLA.. KENDİ MUHİMMATIMIZI KENDİMİZ YAPMAMIZ LAZIM.

neron11

boşuna söz vermeyin kongrenizden geçmez bu yardım,biz pkk değiliz ki yardım edesiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23