• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Azerbaycan ve Ermenistan açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-07-14 04:57:00 -
ABD'den Azerbaycan ve Ermenistan açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmaları kınayarak taraflara barışçıl bir yol bulmaları çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'a top atışlarıyla saldırı girişiminin ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Taraflar arasındaki çatışmanın "en güçlü şekilde kınadığı" belirtilen açıklamada, "Tarafların güç kullanmayı derhal bırakmalarını, şiddetin daha fazla tırmanmasını önlemek için aralarında doğrudan iletişim kurarak ateşkese uymalarını istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca ABD'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) eş başkanı olarak Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümü için yardımcı olmaya kararlı olduğu vurgulanan açıklamada "Bu hedefe ulaşmak için aktif olarak çaba göstermeye devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

Ermenistan ordusu, pazar günü sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 1'i üsteğmen 4 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Azerbaycan ordusu da Ermenistan ordusuna ait mevzileri, askeri radar istasyonunu, araç depolarını, tank ve zırhlı araçları vurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Serhat

abd niye her zaman ki gibi ortaya konuşuyorsun? Neden ilk saldırıyı yapan ermenileri suçlamak yerine kendini savunan kardeşlerimizi de sucluyorsun? Sen ki bir uçak saldırısından sonra kendini savunmak bahanesiyle binlerce kilometre ötedeki müslüman ülkeleri işgal etmiş bir ülkesin. Yoksa bir avuç ermeni lobisinin abd 'de size karşı seçim propagandası yapmasından mı korkuyorsunuz?

Eyman

Ne kadar barışçılsın Amerika; dünyada kana bulamadığın bir yer yokken! Sen de Ermenilerin ermenisisin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23