• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD yeni şeytanlık peşinde! Ortadoğu’ya yığınak yapılıyor

Yeniakit Publisher
2019-05-11 13:57:00 -
ABD yeni şeytanlık peşinde! Ortadoğu’ya yığınak yapılıyor

İran’ın nükleer çalışmalarını bahane eden ABD, Ortadoğu’daki üslerine yeni silah sevkiyatı yaparak varlığını pekiştirmeye çalışıyor. Irak Savaşı’ndan bu tarafa Ortadoğu ülkelerini kana bulayan ABD, Müslüman coğrafyaları bir bir kuşatmaya devam ediyor.

 İsmail Uğur  yeniakit.com.tr 

Son dönemde ABD ile İran arasında yaşanan gerilim, ABD’nin Ortadoğu’ya kök salması için fırsat oluşturdu. Gittiği her yere kan ve gözyaşı götüren ABD, başta Akdeniz olmak üzere Ortadoğu ülkelerindeki üslerine silah yığınağı yapıyor.

Uçak gemisi ve patriot sistemleri sevk ediyor

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın, Ortadoğu’ya yeni Patriot füze sistemlerinin konuşlandırılması için verdiği onay sonrası harekete geçen ABD ordusu, USS Abraham Lincoln uçak gemisini Akdeniz’e konuşlandırdı. ABD uçak gemisine eşlik eden donanmada, denizden karaya atılan füzelerin bulunduğu savaş gemileri de yer alıyor.

ABD kuşatmasına İran bahanesi

ABD’nin Akdeniz ve Ortadoğu’da artırdığı askeri varlığını değerlendiren uzmanlar, bu hazırlığın yalnızca İran tehdidine karşı olmadığını belirterek, ABD’nin İran’ı bahane ederek Ortadoğu’daki askeri varlığını güçlendirme peşinde olduğunu söylüyorlar. Öte yandan, ABD’nin, Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşmasının Ortadoğu’da Rusya lehine güç artışına neden olduğunu düşündüğünü söyleyen uzmanlar, ABD’nin güç dengesini yeniden oluşturmak için Akdeniz merkezli askeri yoğunlaşmaya girdiğini ifade ediyorlar.

ABD için İsrail’in güvenliği öncelikli 

Ortadoğu’da artan gerilimin İsrail için endişe kaynağı olduğu tespitini yapan stratejistler, ABD’nin Ortadoğu’da askeri varlığını artırmasının İsrail’in endişelerini gidermeye yönelik olduğunu da belirtiyorlar. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı ve Golan Tepeleri’nin İsrail toprakları sayılması kararının İsrail’e yönelik tehditleri artırdığını belirten uzmanlar, ABD’nin artan tehditler karşısında İsrail’in güvenliğini sağlamak için Akdeniz’de fazladan askeri güç bulundurması düşüncesiyle hareket ettiğini ifade ediyorlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23