• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD uçakları Musul'da DAEŞ saldırılarını arttırdı

Yeniakit Publisher
2016-03-21 15:59:00 -
ABD uçakları Musul'da DAEŞ saldırılarını arttırdı

Irak'ta 2014 yılından bu yana DAEŞ'in kontrol ettiği Musul'a, koalisyon güçleri hava saldırılarını arttırdı

ABD liderliğindeki koalisyon güçleri, Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde DAEŞ'e yönelik hava saldırılarını arttırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ninova operasyonlar komutanı General Najim el-Jabouri "Yoğun hava saldırıları Musul ve güney eteklerindeki DAEŞ karargahında devam edildi" ifadelerini kullandı.

ABD'li yetkililer, Irak’ta örgütün kontrolünde bulunan Musul’un geri alınması için uluslararası koalisyon güçlerinin en az 10 askeri birlik oluşturması gerektiğini düşünüyor.

Öte yandan Musul operasyonlarına Haşdi Şabi'nin de katılacak olması ülkedeki Sünni aşiretlerin tepkisini çekiyor. Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin Tikrit'i kurtarma operasyonu sonrası kentteki Sünnilere ait evlerde yağma eylemlerine girişmesi ve kurtarılan bölgelere Sünni sığınmacıların geri dönmesini engellediği için Ramadi operasyonuna katılmasına izin verilmemişti. 

Kaynak:DÜNYABÜLTENİ 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23