• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD, Türkiye'ye S-400'leri satın alma teklifinde bulunmuştu... Rusya'dan ortalığı karıştıracak açıklama

Yeniakit Publisher
2020-06-30 18:39:00 -
ABD, Türkiye'ye S-400'leri satın alma teklifinde bulunmuştu... Rusya'dan ortalığı karıştıracak açıklama

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Dışişleri Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Ankara'nın ABD'li Senatör John Thune'un sunduğu Türkiye'nin elindeki S-400'leri satın alma teklifini değerlendirmeye almayacağına inandığını ve teklifin ilkesizce olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, ABD'nin 2021 yılı Savunma Bütçesi Yetkilendirmesi için hazırlanan yasa tasarısına, S-400'ler ile ilgili bir ekleme yapmıştı. Senato'nun 25 Haziran kayıtlarında, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu tarafından yapılan düzenleme ile ABD Ordusu'na, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan ve Rusya'dan tedarik edilen S-400 sistemini satın alma yetkisi verilmişti.

"ABD'nin teklifi ilkesizce"

ABD'nin bu hamlesi ile ilgili gazetecilere konuşan Slutskiy, "Cumhuriyetçi Parti'den Senatör John Thune'un Ankara ile Washington arasındaki gerginliği çözmek bahanesiyle Türkiye'den S-400'lerin satın alınması teklifi ilkesizce ve alayvari. Ancak sanıyorum ki böyle bir şey mümkün olmayacaktır ve bu teklif Türkiye tarafından değerlendirmeye de alınmayacaktır" dedi.

"Ankara S-400'den vazgeçmeyecektir"

Türkiye'nin S-400 satın almasındaki amacın kendi ulusal güvenliği ve egemenliğini sağlamak için hava sahasını denetlemek olduğunu belirten Slutskiy'e göre, Ankara yalandan faydalar uğruna bu amaçlarından vazgeçmeyecektir.

ABD'nin yaptırımlarının dahi Türkiye'yi S-400 anlaşmasından vazgeçirmediğine dikkat çeken Slutskiy, "Ayrıca Türkiye'nin, böyle bir yeniden satışın varsayımsal olarak konuşulmasının bile Rusya ile ilişkilerini zorlaştırabileceğinin, stratejik partnerlik çerçevesinde sağlanan güveni baltalayabileceğinin farkında olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ers61

Böyle bir teklifin bırakın kabûl edilmesini, ABD'de gündeme alınması bile Türkiye'nin itibarına yapılmış bir suikasttir. Devletimizin ileri gelenleri ABD'ye gereken cevabı kararlı ve net bir şekilde vermelidir.

hikmet

kanaatimce s-400 bataryalari aktif hale getirildi, karsi cikanlar politik olarak aciklama yapamiyorlar....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23