• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD terörist YPG/PKK’ya ağlıyor

Yeniakit Publisher
2021-04-23 00:58:00 -
ABD terörist YPG/PKK’ya ağlıyor

Suriye'nin kuzeydoğusunda Esed rejimi güçleri ile terörit PKK/YPG’nin isim değiştirmiş hali SDG arasındaki çatışmaların artacağını belirten Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, teröristlere yardım için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) basın toplantısı düzenleyen Orgeneral McKenzie, AA muhabirinin YPG ile Esed rejimi arasında artan çatışmalara ilişkin sorusuna, "Rejim destekli güçler olarak da ifade ettiğimiz Suriye güçlerinin SDG'nin gelir kaynağı olarak ilettiği petrol sahalarına baskı yapmaya çalışacağının farkındayız. Orada neler olacağını göreceğiz ancak şu ana kadar o hattı tuttuk ve şu anda acil bir girişim göremiyorum." yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin YPG/PKK ile Esed güçleri arasında Kamışlı'da yaşanan çatışmaları hatırlatması üzerine McKenzie, SDG ismini kullanan örgütün Suriye'deki ABD askerlerini koruyan güç olduğunu ifade ederek, "Bu çatışmaları azaltmak için elimizden gelen yardımı yapacağız." dedi.

Esed rejiminin son zamanlarda bölgede faaliyetlerini artırdığını belirten McKenzie, "Oradan gideceklerini sanmıyorum ve özellikle de rejim destekli güçler doğuya baskı yapıyor. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda orada (gerilim) de artabilir. Her seviyede buna mukabele etmek için hazır olacağız. Tabi yapabilirsek öncelikli olarak diplomatik seviyede ya da konuşarak buna karşılık vermeyi tercih ederiz ama SDG ortaklarımıza destek vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"İranlılar balistik füze gücünde önemli nitelikte gelişme kaydetti"

Bölgede İran tehdidine ilişkin bir soru üzerinde değerlendirmelerde bulunan ABD'li komutan, bölgeye baktığında kendisi için son yılların en büyük kaygısının İran olduğunu söyledi.

McKenzie, "İranlılar, balistik füze gücünde önemli nitelikte gelişme kaydetti, aynı zamanda niceliksel olarak da büyüdüler. Şu anda nereden baksanız, 3 bine yakın farklı menzillere sahip silahları var. Aynı şekilde isabet kabiliyetleri de eskiden daha iyi bir noktaya geliyor. Bu beni kaygılandırıyor." değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İran'ın Ocak 2020'de ABD askerlerinin konuşlu olduğu El Esed Hava Üssü'ne düzenlediği füze saldırısını İran'ın isabet kabiliyetine örnek gösteren Orgeneral McKenzie, "İran füzeleri hedeflemeyi tercih ettikleri üzere onlarca metre yakınlara düştü." dedi.

Tahran'ın karadan karaya seyir füzelerinin yanı sıra insansız hava araçlarına da yatırımlarını artırmasının kaygı verici olduğunu dile getiren McKenzie, bunların son beş altı yılda yaşanan gelişmeler olduğuna dikkat çekti.

McKenzie, İran nükleer programına ilişkin ise Viyana'da devam eden görüşmelerin sonuçlarını beklediğini ifade ederken "(İranlıların) Geri dönülmeyecek bir şey yaptıkları yok." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

karakelle

Allah iti it lere haini hain lere kafiri kafir lere zalimi zalim lere düşmanı düşman lara kırdırmayı nasib etsin bu Ramazan hürmetine inşAllah

deniz

PKK YPG ABD NİN PETROL KUYUSU BEKÇİ KÖPEĞİDİR . EMPERYALİSTLERİN UŞAĞI KRİPTO ÖRGÜT ELEBAŞLARININ HEPSİ DÖNME KRİPTODUR 1915 ARTIKLARIDIR PKK YPG YOK EDİLMELİDİR HDP KAPATILMALIDIR . TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SORUNU DÜŞMANI KRİPTOLARDIR BU KRİPTOLAR TEMİZLENDİĞİ ZAMAN HUZUR GELİR BENCE TESPİT EDİLİP KARAYILAN GİBİ KRİPTOLAR BİN PARÇAYA DEĞİL ON BİN PARÇAYA AYRILMALI KELLESİNİ GETİREN ASKER NE BÜYÜK ASKER GÖZLERİNİ BIÇAKLA DIŞARI ÇIKARTIN KELLESİNİ ALIN CANLI CANLI OKUSUNLAR KORKSUNLAR DÖNMELERRRR ONLAR KRİPTO 1915 ARTIĞI PİÇLER GÖZLERİNİÇIKARTIN KELLELERİNİ ALINNNNNNN ACIMAYIN ÖLDÜRÜN PKK LI ERMENİ DÖNMELERİNİ EZİN HAÇLI İTİ VAR KARŞINIDA KURŞUNLAR YAĞDIRIN PKK LI KRİPTOLARA DÖNMELERRRR ÖLDÜRÜLMELİİİİ ACIMAYIN EZİN VE GEÇİNNN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23