dunya.com yazarı Joseph Stıglıtz, bugünkü yazısında ABD Başkanı Donald Trump'ın FED Başkanı ataması konusunu değerlendirdi.
Yazısında her yeni gelen ABD Başkanı'nın sorumlu kurumlara yeni bir lider atamak olduğunu belirten Stıglıtz, bu açıdan ABD Merkez Bankası'nın en önemli kurum olduğunu söyledi. Trump'ın neredeyse 50 yıldır yapılmamış bir şey olarak Janet Yellen'i zor bir dönemde işini tarafsız yaptığı halde değiştirdiğini ifade eden yazar, Yellen'den önceki başkanın FED'in itibarını yerle bir ettiğini söyledi.
Trump'ın geleneği başka bir açıdan daha bozduğunu belirten Stıglıtz, ilk kez ekonomist olmayan birinin FED Başkanlığı'na atandığını ve yeni başkanın önümüzdeki 5 yıl boyunca büyük zorluklarla karşılaşacağını iddia etti.