• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Genelkurmay Başkanından itiraf: 15 bin Türk askerine karşı geri çekilmek zorunda kaldık

Yeniakit Publisher
2020-02-27 11:28:00 - 2020-02-27 11:32:26
ABD Genelkurmay Başkanından itiraf: 15 bin Türk askerine karşı geri çekilmek zorunda kaldık

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Barış Pınarı Harekatı öncesi sınırda operasyona hazırlanan 15 bin Türk askerine karşı az sayıda bir Amerikan askerinin olduğunu belirterek geri çekilmek zorunda kaldıklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu’nda Savunma Bakanlığı bütçesi konulu oturumda Kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.

'Türklere karşı geri çekilmek zorunda kaldık'

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, öncelikli görevlerinin Suriye’nin doğu kesimlerinde DEAŞ’la mücadele olduğunu vurgulayarak, “Benim bildiğim kadarıyla, Suriye iç savaşına yeniden müdahil olma ya da Suriye-Türkiye sınırında tekrar asker konuşlandırma yönünde ne bir niyet ne de plan var” dedi.

ABD’nin Türkiye’nin harekatı öncesinde bölgeden asker çekme kararını savunan Milley, o zamanda sınır ötesi operasyona hazırlanan 15 bin Türk askerine karşı az sayıda bir Amerikan askerinin orada olduğuna dikkati çekerek, “Askerlerimizi saldırı bölgelerinden çekmek dışında pek seçeneğimiz yoktu. Aksi takdirde, hayatlarını bir hiç uğruna gereksiz yere tehlikeye atmış olurduk” ifadesini kullandı.

Milley, DEAŞ’ın sözde hilafetinin ortadan kaldırıldığını ancak terör örgütünün küçük gruplara bölünerek saldırılarını devam ettirdiğini söyledi, “Ancak bir yıl öncesinde olduğu kadar artık tehdit değiller” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zafer

Öyle olmuştur hepsi hikaye kimbilir ne şeytanlık peşindeler

.

Milley, “Askerlerimizi saldırı bölgelerinden çekmek dışında pek seçeneğimiz yoktu. Aksi takdirde, hayatlarını """"""""""bir hiç uğruna gereksiz yere""""""""" tehlikeye atmış olurduk” ifadesini kullanmış. Evet buyurun dostlar, """""""""""bir hiç uğruna ve gereksiz yere""""""""""" deniyor resmen. Bunun ne demek olduğunu anladınız mı peki?!?!?!?!?!?!?! İşte böyle bu dünya. Daha doğrusu Siyonizm böyle bir şey. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23