• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye sondajı durdurmalı

Yeniakit Publisher
2020-01-22 11:34:00 -
ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye sondajı durdurmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'yi Kıbrıs sularındaki tüm sondaj faaliyetlerini "durdurmaya" çağırdı.

Yunus Bayar  yeniakit.com.tr

Washington'da bir Yunan muhabirin sorusu üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, gelen bir soruya yanıt olarak Yavuz'un Kıbrıs parsel 10'daki varlığını doğu Akdeniz'de gerginlik yaratacak "kışkırtıcı bir adım" olarak yorumladı.

Sözcü, "Birleşik Devletler, Kıbrıs sularındaki Türk sondajları hakkında derin endişe duymaya devam ediyor. Bu adım bölgede gerginlik yaratıyor. Türk makamlarını bu faaliyeti durdurmaya çağırıyoruz "dedi.

Tüm taraflara müzakere çağrısı yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Tüm devletleri, anlaşmazlıklarını barışçıl bir şekilde ve Uluslararası Denizcilik Kanunu'na uygun olarak çözmeye çağırıyoruz. Doğu Akdeniz'de enerji kaynaklarının geliştirilmesi işbirliğini teşvik etmeli, iki toplum ve komşular arasındaki diyalogu yoğunlaştırmalı ve sürdürülebilir enerji güvenliği ve ekonomik refah için temel oluşturulmalıdır. " dedi. Ayrıca sözcü, tarafların hidrokarbon yataklarını eşit bir şekilde bölüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HİZİPSAVAR

bende siz bütün terörsitlerinizi petrol bölglerinden çekin diyoruz ama hala ordasınız. size ne lan.

mücahit

Gel durdur o zaman her şeye maydonoz oluyorsunuz aptal coniler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23