• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD aynısını yaparsa Türkiye operasyona başlayacak!

Yeniakit Publisher
2019-08-04 08:05:00 - 2019-08-04 09:26:21

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD aynısını yaparsa Türkiye operasyona başlayacak!

Bugün Türkiye'ye gelecek olan ABD’li heyetin, Suriye’de oluşturulması istenen güvenli bölge için Türkiye’ye aynı teklifte bulunması durumunda TSK tarafından Fırat’ın doğusundaki terör unsurlarına yönelik askeri operasyon için düğmeye basılacak.

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan ‘güvenli bölge’ konusunda Türkiye ve ABD arasında anlaşma sağlanamazken, geçtiğimiz haftalarda Ankara’da temaslarda bulunan ABD’li heyet bugün yeniden Türkiye’ye geliyor. Heyet yarın Millî Savunma Bakanlığı’nda temaslar bulunacak. Görüşmelerde ABD’li heyetin daha önce Ankara’nın kabul etmediği teklifi gündeme getirmesi durumunda güvenli bölge konusunda diplomasi yollarının tıkanacağı ve askeri seçeneğin masaya geleceği belirtiliyor. Askerî kaynaklar, operasyon için bütün hazırlıkların yapıldığını vurgularken, ABD’nin “oyalama ve zaman kazanma stratejisi” izlemesi durumunda terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki Fırat’ın doğusuna yönelik askerî bir operasyon için düğmeye basılacağını belirtiliyor.

Uzlaşı sağlanamamıştı

23 Temmuz’da Ankara’ya güvenli bölge konusunda ‘yeni ‘teklifle’ gelen ABD’li heyeti Ankara’yı tatmin etmemişti. ABD’nin büyük oranda, terör örgütü PYD/YPG’nin isteklerini masaya koyduğu ve güvenli bölge için yer yer 5 ila 14 kilometre derinlikte bir bölge oluşturulmasını teklif etmişti. ABD tarafı ayrıca, güvenli bölgenin kontrolünün Suriye Peşmergeleri (Roj Peşmerge) veya bazı Arap ülkelerinden oluşturulacak güçler tarafından sağlanmasını istemişti.

Ankara: Kontrol TSK’da olacak

ABD’nin güvenli bölge konusundaki planına Ankara sıcak bakmıyor. Ankara’nın güvenli bölge planında; Türkiye-Suriye sınırından 30-35 kilometrelik derinlikle bir güvenlik kuşağı oluşturulması bulunuyor. Türkiye, söz konusu bölgede kontrolün tamamen TSK’da olmasını ve terör örgütü PYD/YPG’nin bölgeden çıkartılmasını istiyor. Ankara ayrıca, terörden temizlenen alanlarda hayatın normal akışının sürdürülmesi için halk tarafından belirlenen yerel yöneticilerle ile kent konseylerinin oluşturulması ve zamanla Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilerin gönüllülük esasına dayalı bir şekilde terörden arındırılmış bölgelere yerleşimin sağlanmasını istiyor.

(Türkiye Gazetesi)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mardinli

Kafirden dost olmaz kafir amarika işi turkiyeyi oyalamaktir.Ey kâfir amarika senin ne işin var ortadoğuda sen kendi memleketinde oyna senin işin burda yoktur.Sen bu kadar mazlum müslümanların kanın dökülmesine sebeb oldun bu mazlumların kanı sonunu getirecek inşaallah.Ey yetkililer inanmayın bu amarikaya bir yandan sizi oyalıyor bir yandan pkk piçlere silah yağdırıyor kesinlikle bunlara kanmayın işleri güçleri yalan söylemektir bugün türkiyenin en büyük düşmanı kafir amarika ve siyonist rejimi ve onun gibi olanlardır.Kesinlikle bu kafir amarika itleri inanmayın bildiğinizi yapın başka çare yoktur

turk

GEC BIL EKALINDA GORUSME YAPILIRKEN VURULMAI GEERKLI...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23