• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2014 yerel seçim sonuçları

Yeniakit Publisher
2014-03-04 21:38:00 -
2014 yerel seçim sonuçları

Fatih Terim, İsveç ile oynanacak hazırlık maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç ile oynanacak karşılaşma öncesi basın mensuplarının karşısına geçti.

Uzun bir aradan sonra İsveç ile karşılaşacaklarını hatırlatan Terim, sözlerine şöyle başladı: "Umarım güzel bir maç olur. Ankara tabii başkentimiz ve bizim için önemli bir şehir. Taraftarların maça ilisinin yüksek olduğunu duydum. Hepsinin kırmızı beyaz giyinerek bu maça gelmesini diliyoruz. Ömer ve Tolga bildiğiniz gibi kadrodan sakatlıkları nedeniyle çıkartıldı. Mehmet Topal'ın bacağında bir sıkıntı var. Son antrenmanda yer almayabilir. Yarın da büyük ihtimal onu riske etmeyiz."

"COŞKU VE KONSANTRE ÇOK ÖNEMLİ..."

Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu hakkındaki görüşlerini şöyle anlattı: "2016 elemeleri için takımları tek tek analiz edebilirim. Ama bizim asıl hedefimiz futbolun temel prensiplerini sahaya yansıtmak. Bunu başarmazsanız her maç sizin için sorun olur. İzlanda, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra Letonya ve Kazakistan da riskli bir takım. Bugün biz İzlanda'yı 5. torbadan çektik. Ama 1996'daki turnuvaya da biz 5. torbadan çekmiştik. Bütün maçlara dikkatli olmalıyız. Maç seçmeden her maçın ciddiyetini taşıyarak sahada yerimizi almalıyız. Taktiksel açıdan bir sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Ama coşku ve konsantre bizim için çok önemli. Çünkü çok kısa mesafede bir araya geleceğiz. Sonradan dövünmeyi atlattığımızı zannediyorum. Bunun yenilenmemesine gayret edeceğiz. Atacağımız ve yiyeceğimiz her gol bizim için çok önemli. Her türlü kaybedilen puan da çok önemli. Bunu daha yeni yaşadık. Bunun olmaması için gerekli neyse onu yapmalıyız. Her takım bize çelme takabilir. Oynamazsanız bu yaşanır."

"LİGDEKİ OYUN ÖLÇÜ DEĞİL"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ligde öyle bir anlara girildiki iyi futbol kötü futbol veya güzel hareketler artık bunun dışındaki bir dönemde. Bu hem şampiyonluk yarışında hem de ligde kalma durumu için geçerli." diyen Terim, ligdeki oynanan oyunun milli takım için bir ölçü olmadığını belirtirken, "Milli Takım'ın bu seviyelerde oynayacağı turnuvalarda bunun yeterli olmayacaüı bir gerçek. Burada daha fazla istek, daha fazla arzu ve daha fazla yetenek gerekiyor. Bizim oyuncularımız da bunu sağlayacaktır. Sağlamazlarsa biz altta kalırız." şeklinde konuştu.

YABANCI KISITLAMASI HAKKINDA

Deneyimli teknik adam, Federasyon'un yabancı sınırlaması hakkında sorulan bir soruya, "Her uygulamnın pozitif ve negatif durumları vardır. Yabancı sınırlaması da budur. Yabancı sınırlaması veya serbestliği neyse bu durum benim için çok açık. Kulüp antrenörüyken ne düşünüyorsam şu an da aynı şeyi düşünüyorum. Rebaket futbol için çok önemli Bunun kaliteyi arttıracağını düşünüyorum. Ben her hangi bir yaptırımdan şikayetçi olmayacağım." şeklinde yanıt verdi.

"80 MİLYONLUK ÜLKEDEN OYUNCU ÇIKMAZSA..."

Her oyuncuya şans vermeyi istediğini anlatan Terim, sözlerine şöyle devam etti: "Biz ekip olarak şunu açıkça söylüyoruz. Biz İsveç gibi dünyanın önemli takımlarından birine karşı hazırlık maçı da olsa gelin kendinizi gösterin diye şansımızı veriyoruz. Umarım eskiden olduğu gibi Anadolu takımlarından Milli Takım'a 15-16 tane aday olur ve bunlar konuşulur. Ben şu iddiadayım. Oyuncular buradan çıktı. 80 milyonluk ülkeden oyuncu çıkmazsa hepimizde bir yanlış vardır demektir. Biz de esasında oyuncu çıkıyor. Ama alttan yukarı çıkarkenki eğitim konusunda çok iyi değiliz. Özellikle gençlerin eğitimi konusunda eğitimci arkadaşlarımızın donanımını arttırmalıyız. Bir oyuncuyu ihbar etmek Milli Takım'a en büyük iyiliktir. İyi oyuncuyu da söylemeye ihbar diyorum. Bu konuda hem burda hem yurtdışında pek çok arkadaşımız var. Buraya herkes gelebilecek."

NIASSE BOMBASI!

Terim, Akhisar Belediyespor forması giyen Oumar Niasse'nin Milli Takım'da oynamak istediğini de belirtirken, yabancı oyunculara kapılarının açık olduğunu da şu sözlerle dile getirdi: "Bir insan ben Türkiye'yi seviyorum bu milli takımda oynamak istiyorum derse benim için hiç bir sakınca yok. Ülkemizde belki küçük bir kesim buna itiraz edebilir kendi çocuklarımız oynasın diye. Geçen de Hamza Hamzaoğlu'na şaka yaparken duydum. Beni neden götürmüyorsun diye şakalaşıyormuş. Ama bu rakiplerimiz için bir sorun olmuyor. Onlar her oyuncuyu oynatabiliyor. Biz de geçmişte Aurelio'yu oynattık. Ben Türkiye'yi seviyorum diyen herkese kapımı açarım. "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyen her oyuncuya kapım açık."

"MESUT'U 15 YAŞINDAYKEN KEŞFETMİŞTİK"

Birçok önemli üşkenin yabancı asıllı oyuncuları milli takımlarında oynattığına da değinen Terim, "Hollanda'ya mağlup olduğumuz zaman kimse bu noktayı kritik etmiyor. Orada Cezayir'den Fas'tan oyuncular var. Fransa, Almanya ve İsveç gibi ülkelerde de bu var. Biz hiçbir Türk oyuncuna sen neden Almanya'da oynuyorsun demiyorsak kendini Türk hisseden biri için de bunu düşünmek lazım. Kimse ben ve arkadaşlarımıza da kardeşim siz bulamadınız siz ikna edemediniz demesinler. Mesut dahil 15-16 yaşında genç milli antrenrlerimiz bu oyuncuları bulmuştur. Sorun bakalım hepsine babalarına da amcalarına da ben ve arkadaşlarım ben yokkenki arkadaşlarım 1990 yılından itibaren yetenekli olup da yanlarına gidilmeyen bir tane oyuncu var mı? Mesut'u da 15 yaşındayken keşfetmiştik." dedi.

"BİZİ İSTEMEYENLERİN PEŞİNDEN KOŞACAĞIMIZA..."

Her oyuncunun kararına saygı duyduklarını da anlatan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü, "Kendini Türk hissedip burada oynamak isteyen yabancılara biz hayır diyoruz. Peki sizce böyle yaparak bu global dünyada doğru mu davranıyoruz? Bir gün arkadaşlarımızla karşınıza çıkıp bize biraz daha zaman verin diyenleri açıklayalım. Ama şu şeyi de yapmamak lazım. Biz çok istedik ama olmadı diye bir şey yok. Bizdeki herşey evraklı. Mesela Ekrem Dağ Avusturya'da... Ona kızgın mıyız? Hayır. Umarım başarılı olur. Ben yılın oyuncusu oylamasında oyumu Mesut'a verdim. FIFA kurallarına uygunsa benim için insan olması önemli. Seçmeyenlerin peşinden koşacağımıza seçenlerin peşinden koşacağız."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23