• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

IKBY'de sokağa çıkma yasağı 16 Nisan'a kadar uzatıldı

Yeniakit Publisher
2020-04-10 12:45:52 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
 IKBY'de sokağa çıkma yasağı 16 Nisan'a kadar uzatıldı

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle daha önce uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının 2'nci kez uzatıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, daha önce 10 Nisan'a kadar uzatılan sokağa çıkma yasağının yeniden düzenlenerek 16 Nisan'a kadar uzatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, temel ihtiyaçlar ve acil durumlar dışında vatandaşların dışarıya çıkmasına izin verilmeyeceği, emniyet, sağlık çalışanları, diplomat ve Birleşmiş Milletler çalışanlarının bu karardan muaf olduğu kaydedildi.

IKBY'de koronavirüs vakalarının artması üzerine önce 4 Nisan'da 48 saatlik tam gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yasak 6 Nisan'da yeniden uzatılmıştı.

Irak Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan son verilere göre salgın nedeniyle 69 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 1232'ye yükseldi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23