• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

Mahlûka Şefkat!

21 Ağustos 2015
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Bismillahirrahmanirrahim

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’u Teala’ya (cc), kulluğumuzun nişanesi olarak göstermek zorunda olduğumuz saygının en belirgin tezahürü; yarattığı tüm mahlûkatına şefkat göstermemizdir! 

Mahlûka şefkat;  Yaratılana, Yaratandan ötürü acımak! Yani merhamet etmek!

Aile ve devletin en mühim görevlerinden biri de nefislerimizi ve nesillerimizi, tüm mahlûkata karşı şefkatli ve merhametli yetiştirmektir!

Aile’de eşler arasındaki merhamet ve şefkat, yuvayı sonsuza dek cennetleştirir. Çocuklarını birer merhamet fedaisi kılar!

Şefkat ve merhametli ailelerden oluşan toplumlar da hayat cennetleşir! Terörün her çeşidi ortadan kalkar!

Merhamet toplumu oluşturamayan toplumlar; sömürgeci, işgalci, emperyalist ve omurgasız devleti oluştururlar!

Bu toplum ve devletler; petrol gibi maddi çıkarları uğruna insanları acımasızca öldürürler, devletleri işgal eder, yakarlar ve yıkarlar.

Bunlar canavarlaşmış hayvanlardan aşağı emperyalist toplumlardır! 

Bu toplumların yönettiği ülkelerde insanlar; silah, ilaç ve gıdalar için birer kobay sürüsüdür!

İslam nizamına göre ise; merhametsiz toplumlarda aşağıda sayacağımız 5 çeşit terör  belası vardır. Ve her biri eşkıya üretir. Bu şefkat ve merhametten yoksun eşkıyalar pişman olup tövbe etmedikçe cennete asla giremeyecektir!

Akıl Terörü; aklı yok eden içki, esrar, eroin vb. üretenler, pazarlayanlar ve satanlar birer akıl teröristleridir. Eşkıyadır!

Akılları yanıltarak aile toplum ve iktidarları yıkmak için iftira, yalan, gıybet, sihir, şantaj, montaj silahlarını kullananlar ve kişinin özel hayatını teşhir eden tecessüs sahipleri de teröristtir. Eşkıyadır!

Can Terörü; Haksız yere cana kıyan katil de teröristtir! Eşkıyadır!

Mal Terörü; İnsanların alın terleriyle biriktirdikleri menkul ve gayri menkullerini, kumar ve faizle sömüren kumarhaneci ve tefeciler de teröristtir. Eşkıyadır! Ve Allah ile savaş yapan muhariptir. Ayrıca dinimizin emri olan zekatını vermeyerek sosyal adaleti bozan, ezilen ve sömürülen bir toplum oluşmasına dolaylı-dolaysız sebep olan, kendisine bu dünyada emanet olarak verilen zenginliğinde ihtiyaç sahiplerinin ve akrabalarının haklarını gözetmeyen cimri ve karunlaşan zenginde aynen öyle teröristir.

Namus Terörü; Kızlarımızın namuslarını zina gibi her türlü fuhuş yollarıyla sokak ve otel kerhanelerinde pazarlayanlar da teröristtir. Eşkıyadır! Ahlaksız ve hayasız yayınlarla toplumun tahribatına çalışan medya patronları da teröristtir. Ve eşkıyadır!

İnanç ve Düşünce Terörü; Herhangi bir dini, düşünceyi, mezhebi, tarikatı, meşrebi ve ırkı zorla baskıyla ve şiddet yoluyla başkalarına kabul ettirmeye çalışanlar da Teröristtir. Eşkıyadır!

“Kamusal alana Allah giremez!” dercesine namaz, örtü gibi İslam’ın tüm ilkelerine, hak ve özgürlüklere irtica palavrasıyla yasak koyanlar da birer İnanç teröristidir. Eşkıyadır!

Hz. Ali (r.a) efendimizi Sabah namazı secdede ve Hz. Hüseyin (r.a) efendimizi Kerbela’da Cuma Namazı’nda şehid eden ve kendinden olmayanı kafir gören ve din ile terör estiren Harici kafada teröristtir. Ve Eşkıyadır!

Kişinin; aklına, vücuduna, vatanına, ana babasına, kardeşlerine, komşularına, namusuna, bitkilere ve hayvanlara şefkat ve merhameti; sigara, alkol, eroin, esrar, zina, kumar, faiz, cinayet, iftira, irtica ve imansızlık gibi terör bela ve musibetlerini önler!

Bu beş ayrı terörün tamamıyla mücadele etmeden asla terörizm belasından kurtulamayız!

Bu terörizm belası; Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a)Efendimizin “Cennete merhametli olanlardan başkası giremez” müjdesine nail olacak bir nesil yetiştirilmesiyle önlenir! 

Bu sebeple; eşkıyayı, İslam ve iman ilacıyla ıslah edip, evliya edecek, canlara kıymayı tüm insanlığı yok etmek olduğunu bilecek ve karıncayı dahi ezmekten korkacak bir şefkat ve merhamet nesli yetiştirmeye mecbur ve mahkûmuz! 

Tüm insanlığın; aklını, canını, namusunu, malını ve inancını dokunulmaz yapacak ve bu uğurda severek canını feda edecek şehadet aşığı bir nesil yetiştirmeye mecbur ve mahkûmuz!

Asker, polis ve vatandaş cenazelerinden oy devşirmeye çalışan faşist partilerin ahlaksız  tuzaklarına düşmeyecek akıllı, feraset ve basiret sahibi bir nesil yetiştirmeye mecbur ve mahkûmuz!

İçimizdeki bir avuç mutlu ve putlu azınlığın beyinsizlikleri ve ihanetleri yüzünden vatan gemimizi batırtmamak için terörün bataklıklarını kurutacak güzel ahlak ve haya neslini yetiştirmeye mecburuz ve mahkumuz! 

Nasıl mı? 

Haftaya İnşallah!

Tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan (cc) rahmet diliyorum

Mahlûkata Şefkat nesli yetiştirmek için çalışanlara selam olsun! 

Rahman ve Rahim olan Allah Teala; zalimlere, hainlere şiddet ve öfkeli, mazlumlara merhametli olanların daim yar ve yardımcıları olsun.

Selam, sevgi ve duayla

Not: 2015-2016 eğitim yılında Kocaeli Üniversitesi’ni kazanan erkek öğrencilerimiz için Vakfımız MİKAV bünyesinde hizmet veren Nadide Öğrenci Yurdu hizmetinizdedir! Evlatlarınızın emin ellerde, milli ve manevi değerlerle huzur içinde yaşayacağı bu mekânlar sizlerin hizmetindedir. 

Bilgi için: www.nadideyurt.com

İrtibat: 0535 768 69 67

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23