• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehtap Yılmaz
Mehtap Yılmaz
TÜM YAZILARI

Las Vegas… Etme bulma dünyası… CIA’nın DEAŞ’çığı neden sahibini ısırdı?

03 Ekim 2017
A


Mehtap Yılmaz İletişim: [email protected]

Besle kargayı, oysun gözünü…

DEAŞ çıyanı, CIA’in yeraltı laboratuvarlarında geliştirildi. Tıpkı dünyadaki diğer terör örgütleri gibi… İngiltere-ABD fikir işçiliği…

ABD ve Avrupa ülkeleri bu “kuluçkadan çıkmış” terör örgütleri sayesinde Ortadoğu’ya çökecek, DEAŞ’la mücadele görüntüsüyle yeraltı zenginliklerini bölüşeceklerdi. Ödülü olarak da Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunu, vaat edilmiş topraklar olarak görüyorlardı.

Ama Fırat Kalkanı operasyonu, planlarını bozdu. Sahipler bir bir deşifre oldular.

Zira Fırat Kalkanı Operasyonu’nda Türk askerleri tarafından köşeye kıstırılan DEAŞ’lılar, Amerikan bayrağı sallayarak sahiplerini işaret etmeye başladılar! PKK/YPG, Amerika’dan binlerce TIR silah desteği aldıklarının görüntülerini basına sızdırarak, Türkiye’ye gözdağı verecek kadar şımartıldı.

Evet, YPG de DAEŞ de aynı sahibin tasmasını taşıyordu. Birbirleriyle savaşıyor görünüyorlarsa da uydu görüntüleri, birbirlerinin yanından geçerken çatışmadıklarını ortaya koyuyordu. Yani… Hiçbir şey göründüğü gibi değildi… Ortadoğu’da it iti ısırmıyordu.

DEAŞ’la mücadele ediyor görünen koalisyon güçleri de biliyordu ki, DEAŞ’ın koordinatları ABD’nin elindeydi. Gerçekten mücadele etmek istese, DAEŞ’i tarihten silebilirdi. Ama istemiyordu…

Ne PKK/YPG/PYD’yi ne de DEAŞ’ı kaybetmek istemiyordu. Türkiye’yi bölmek, kontrol altında tutabilmek için bu terör örgütlerine ihtiyacı vardı. Hem tek Amerika askeri ölmeden, terör örgütlerini lejyonerler olarak kullanıyordu.

İşler beklendiği gibi gitmeyince, PKK’nın Suriye kolu YPG’ye binlerce son teknoloji silahlar gönderen Amerika, bu kez Kuzey Irak’ta referandum kartını masaya koydu.

Amaç, Türkiye’yi terör saldırılarıyla yorup masadan kaldırmak ve mönüye koymaktı. Onlarca kez denediler… Türkiye sosyolojisi, İngiltere gibi tek düze değildi tabii… Bu millet, CIA’de kurdukları darbe hesaplarını rulo yapıp, 15 Temmuz’da gözlerine sokuverdi.

E Suriye sınırına örülen duvarlar da şok etkisi meydana getirince, elde son koz Kuzey Irak kaldı tabii…

PKK da, DAEŞ de bunun farkında olduğundan, koalisyon güçlerinden elinden geldiğince bir şeyler tırtıklamaya çalıştı. ABD ve koalisyon güçleri için Ortadoğu’daki terör örgütlerinin stratejik öneminin farkında olan DAEŞ ve PKK bu kez dengelerle oynamaya kalkıştı. Rusya, Çin, İran gibi ülkelerle de el sıkıştı…

Haçlıların Ortadoğu ülkeleriyle işi bitince, bölgede hâkim güç olmak isteyen DEAŞ-PKK, İHA’larla, SİHA’larla etkisiz hale getirildikçe CIA’nın canı sıkıldı tabii… Güneydoğu’daki beslemeleri Barzani’den yana CIA’klamaya başladı.

Artık Amerika’nın ve Batı’nın, içimizdeki “besleme” ajanlarıyla Türkiye’nin Ortadoğu siyasetini dizayn edecek takati kalmadı. Çünkü Amerika, kaderin sillesini sağlı-sollu yiyordu. Kasırgalar peş peşe şehirlerin altını üstüne getiriyordu. 

Amerika, son süreçte telafi edilmesi çok uzun sürecek bir ekonomik kayıp yaşadı.

Ha şimdi de beslediği DEAŞ, Las Vegas’ı vurdu. Zor koşullara hiç de dayanıklı olmayan Amerikalılar için bu resmen bir kâbus… Besledikleri terör, bumerang gibi dönüp, dolaşıp kendilerini vurdu. DAEŞ, namluyu sahibine çevirdi… Artık sıkıştıkça terör eylemleriyle “ayar” çekecek demek ki…

Bir de bu saldırının, diğer terör örgütleri için de örnek teşkil edeceğini varsayın! Karşılarınızda “Kıyamet Saati.”

Acaba DAEŞ, Çin istihbaratının güdümüne mi girdi yoksa Rusya’nın mı? Zavallı Pentagon… Hadi gel de bu işin içinden çık şimdi. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23