• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soma patronunun damadı Yahudi

Yeniakit Publisher
2014-05-20 08:08:00 - 2014-05-20 12:14:32
Soma patronunun damadı Yahudi

Yahudi ortaklığı bulunan kartel medyası, Yahudi aşığı paralel medya ve Yahudilerin güdümündeki Batı medyası, Soma faciası üzerinden Başbakan’ı ve hükümeti hedef alırken, facianın sorumlusu olan şirket sahibi Alp Gürkan’ın damadının gerçekte “Mario Asafrana” adlı bir Yahudi olduğu, daha sonra isim değiştirip “Mahir” adını aldığı ortaya çıktı.

Gazetemiz, Soma’da meydana gelen ve 301 kişinin öldüğü maden faciasında birinci sorumlu olduğu iddia edilen Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın, İsrail’le bağlantısını ortaya çıkardı.

ALP GÜRKAN’IN DAMADI YAHUDİ!

Türkiye’de Yahudilerin parasını işlettiği ifade edilen işadamı Korkmaz Yiğit’in mallarını hileli iflas yönetimiyle aldığı gerekçesiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan maden patronu Alp Gürkan’ın damadının Yahudi olduğu ortaya çıktı.

MARİO ASAFRANA ÜLKEMİZDE MAHİR İSMİNİ KULLANIYOR

Alp Gürkan’ın kızı Müzeyyen Nazlı Gürkan’ın, Mario Asafrana adlı Yahudi ile evlenerek “Asafrana” soyadını aldığı öğrenildi. Mario Asafrana’nın, ülkemizde “Mahir” ismini kullanması dikkat çekiyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mario (Mahir) Asafrana; Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Soma İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

ALP GÜRKAN’IN DÜNÜRÜ, İSAK OLAN İSMİNİ İZZET OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ

Mario (Mahir) Asafrana’nın babası İsak Asafrana da, tıpkı oğlu gibi ismini değiştirmiş. İsak Asafrana, İstanbul 20. Asliye Hukuk Hakimliği’nin kararıyla ismini “İzzet” olarak değiştirmiş. İsak Asafrana, isim değişikliği Cumhuriyet Gazetesi’nin 29 Şubat 1968 tarihli nüshasında yer almış. İsak Asafrana’nın eşinin isminin ise “Korin” olduğu bildirildi.

DÜNÜR İSAK VE DAMAT MARİO’NUN İPLİK ŞİRKETİ KİBELE SİTESİNDE

İlişkiler ağında dikkate çeken bir husus da, maden patronu Alp Gürkan’ın dünürü İsak ve damadı Mario’nun, anne Korin ile birlikte ortak oldukları şirketin iştigal konusunun iplik ticareti olması.. Bilindiği gibi Yahudi sermayedarlar İstanbul’da, bir dönem çok yaygın olarak iplik ticareti ile meşgul idiler. İplik piyasasının tamamı, Yahudilerin kontrolünde idi.

Gülteks Tekstil ve İplikçilik  Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanı ile İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan şirketin iş adresi de Korkmaz Yiğit’in müteahhitliğini yaptığı ve Yahudi işadamlarının yaygın olarak oturduğu Ulus’taki Kibele sitesinde olması dikkat çekiyor. Kibele sitesi daha önce, 28 Şubat’ın mimarı emekli oramiral Güven Erkaya’nın, Korkmaz Yiğit’ten milyon dolarlık daire aldığı site olarak ismini duyurmuştu. 

ALP GÜRKAN, SARIGÜL GİBİ KORKMAZ YİĞİT’İN PARASINA EL KOYDUĞU GEREKÇESİYLE YARGILANIYOR

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın kızının Yahudi Mario (Mahir) Asafrana ile evlenmesi ve Türkiye’de Yahudilerin parasını işleten işadamı Korkmaz Yiğit’le birlikte iş yapması dikkat çekiyor. 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 1998’de Korkmaz Yiğit’in sahibi olduğu Bank Ekspres’ten 9 kişiyle beraber çekilen 3,5 milyon dolarlık krediyi geri ödemediği gerekçesiyle tüm mal varlıklarına el konulmuş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Bank Ekspres’in yönetimini devralmıştı.

ALP GÜRKAN, KORKMAZ YİĞİT’LE YARGILANIYOR

Mustafa Sarıgül gibi Alp Gürkan da, Korkmaz Yiğit’in devletin el koyacağı parayı kendi hesabına aktardığı iddiasıyla yargılanıyor. 

Alp Gürkan ve Korkmaz Yiğit’in, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “kurulan örgüte üye olma”, “örgüt çerçevesi içinde hileli iflas”, “tacir” veya “şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı”, “6183 Amme Alacakları Usulü Hakkında Kanunun 110. Maddesine muhalefet suçlaması ile İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık olduğu öğrenildi.

Alp Gürkan’ın, 2014/27 esas sayılı dosyada Korkmaz Yiğit’in oğlu Kahraman Yiğit, kardeşi  Gürbüz Yiğit ve işadamları Mehmet Erdoğan, Fuat Araz, Ethel Valid, Kemal Gülman, Firdevs Erentuğ, Lemi Gülman ve Metin Aşık ile birlikte yargılandığı ortaya çıktı.. 

“YAHUDİLER İLE SON DERECE İYİ İLİŞKİLERİM VAR”

Korkmaz Yiğit, iş dünyasında, “Korkmaz Yiğit, Yahudilerin parasını işletiyor” iddialarına, “Yahudiler ile son derece iyi ilişkilerim var. Bütün bu yaşadıklarımdan sonra benimle eski dostluklarını sürdüren bir tek onlar kaldı. Bütün Yahudiler ile iyi ilişkilerim var. Şimdi iş yapma özgürlüğüm olsa yine onlarla iş yaparım” demişti.

MARİO, “İPLİKÇİ NEDİM” GİBİ

Alp Gürkan’ın damadı “Mahir” takma isimli Mario Asafrana Kurtlar Vadisi dizisinde mafyanın kasası olan İplikçi Nedim’e benzetiliyor.  Dizide, İplikçi Nedim Musevi kökenli olan karakter olarak tanımlanıyor, görünürdeki işinin tekstil, özellikle de iplik satışı olduğu ancak asıl işinin tefecilik olduğu ifade ediliyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23