• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Paralel Çete’ yargıya olan güveni bitirdi

Yeniakit Publisher
2015-04-28 08:02:00 - 2015-04-28 07:24:50
‘Paralel Çete’ yargıya olan güveni bitirdi

MAK Danışmanlık, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçmenlerin nabzını yokladı. Ankette sorulan, “Bugün herhangi bir sebeple mahkemelik olsanız mahkemenin adil karar vereceğine inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya, ankete katılanların yüzde 73’ü “Hayır, inanmıyorum” karşılığını sadece yüzde 16’sı “Evet, inanıyorum” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Son yıllarda yargıda oluşan paralel kadrolaşma yargıya olan güveni bitirdi” dedi.

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL / MUHAMMET KUTLU / ANKARA - MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin her ay yaptığı araştırmalara bir yenisi eklendi. MAK Danışmanlığı’nın 18-25 Nisan tarihinde 17 il ve 161 ilçede 5 bin 400 kişiyle yüz yüze görüşmeyle yaptığı ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.
Araştırmada seçmenlere, “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?”, “Seçim beyannamelerini başarılı buldunuz mu?”, “Ülkenin şu anki en büyük problemi nedir?”, “Bugün herhangi bir sebeple mahkemelik olsanız mahkemenin adil karar vereceğine inanıyor musunuz?” gibi sorular yöneltildi. Halk, CHP’nin 2015 seçim beyannamesini ‘başarısız ve yetersiz’ bulurken, son zamanlarda Paralel Yapı’nın yargıda yaptığı yasadışı girişimler, halkın yargıya olan güvenini azalttığı yönünde olarak değerlendirildi.

YARIN SEÇİM OLSA YİNE AK PARTİ KAZANIR

Seçmene yöneltilen “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna verilen cevaplara göre; halk yüzde 45,15 ile AK Parti  dedi. İkinci sırayı CHP yüzde 24,9 alırken, MHP yüzde 15,25 ile üçüncü sırada, BDP-Halkların Demokratik Partisi HDP ile yüzde 9,15 ile dördüncü sırada yer aldı.

CHP’NİN SEÇİM BEYANNAMESİ BAŞARISIZ

Halk CHP’nin 7 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı seçim beyannamesine itibar etmedi. Ankette seçmene “CHP’nin 2015 seçim beyannamesini başarılı buldunuz mu? sorusuna ise,  ankete katılanların yüzde 50,5’i “Başarısız ve yetersiz buldum” karşılığını verdi. Ankete katılanların yüzde 15,5’i “Başarılı ve yetersiz buldum” dedi. Anketi cevaplayanların yüzde 20’si “Başarılı ve yeterli” bulurken, ankete katılan yüzde 14’lük kesim ise görüş belirtmedi.

“AK PARTİ DIŞINDA KİME OY VERİLİR?”

Araştırma şirketi, AK Partili seçmene, “AK Parti’ye oy vermeseydiniz kime oy verirdiniz?” diye sordu. AK Partili seçmen CHP’ye yüzde 1’lik oranda talih tanırken, MHP’ye yüzde 31, HDP’ye yüzde 10 ve Saadet-BBP ittifakı yüzde 35 oranını gördü.

CHP’LİLER MHP’Yİ TERCİH ETTİ

CHP’li seçmene sorulan benzer soruda ise, AK Parti’ye yüzde 5, MHP’ye yüzde 41, HDP’ye yüzde 27, Saadet-BBP ittifakına ise yüzde 1’lik şans verildi.

MHP’LİNİN TERCİHİ CHP

MHP’li seçmen ise, kendi partisine oy vermediği takdirde, yüzde 25’le AK Parti’yi, yüzde 31’le CHP’yi, yüzde 1’le HDP’yi, yüzde 21 ile Saadet-BBP ittifakını destekleyeceğini söyledi.

HDP’LİLER AK PARTİ’YE OY VEREBİLİR

HDP’liler yüzde 45 ile AK Parti’ye oy verecebileceğini ifade ederken bunu yüzde 15’le CHP ve Saadet-BBP ittifakı takip etti.

TOPLUMUN SADECE YÜZDE 16’SI YARGIYA GÜVENİYOR

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette sorulan, “Bugün herhangi bir sebeple mahkemelik olsanız mahkemenin adil karar vereceğine inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya, ankete katılanların yüzde 73’ü “Hayır, inanmıyorum” karşılığını verdi. Ankete katılanların sadece yüzde 16’sı “Evet, inanıyorum” dedi. Anketi cevaplayanların yüzde 11’i ise görüş belirtmedi.

ADALETE GÜVEN ZEDELENDİ

Anket araştırmasıyla ilgili Yeni Akit’e konuşan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Ülkemizin en temel sorunlarından biri olan adalete karşı güvensizlik, yaptığımız araştırmaya bir kez daha yansımış görülmektedir. Özellikle son yıllarda yargıda oluşan paralel kadrolaşma yargıya olan güveni daha da azaltmış durumda. Yargı üzerinden yapılan darbe girişimlerinin en büyük yansıması, yargıya olan güvenin bitmesi olmuştur. Paralel yargı malesef yargıya güveni çok aşağılara çekmiştir” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23