• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İman ve azmiyle İHL’yi kurtardı

Yeniakit Publisher
2018-02-22 10:57:00 - 2018-02-22 10:59:01
İman ve azmiyle İHL’yi kurtardı

28 Şubat sürecinde öğrenci sayısının 8’e düşmesiyle kapanma aşamasına gelen Bilecik’teki Söğüt İmam Hatip Lisesi, bugün 82 yaşında olan Mustafa Işık’ın azmi sayesinde ayakta kaldı.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Mustafa Işık, verdiği mücadele ile Türkiye tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat sürecinde kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ayakta kalmasını sağladı. Çay ve zeytin toplayıp küçük çaplı ticaret yaparak elde ettiği kazançla o dönem doğu illerinden getirttiği öğrencilerin tüm masraflarını karşılayan Işık, bugün çeşitli mevkilerde bulunan eski öğrencilerin ziyaretinden büyük gurur duyuyor.

400 ÖĞRENCİDEN 8’E DÜŞTÜ!

İlçede yediden yetmişe herkes tarafından çok sevilen Işık, evine gelen ziyaretçileri de ağırlıyor. Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret eden Işık, burada yaptığı açıklamada, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesinde o dönemlerde yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek 28 Şubat sürecinde birçok kişinin çocuğunu okuldan almasıyla sayının 8’e düştüğünü söyledi.

ÇİLELİ YILLAR...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

O yıllarda Okul Aile Birliği Başkanı olduğunu ve lisenin kapanma ihtimali nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını anlatan Işık, “Üşenmeden o dönemde herkese imam hatibin önemini anlattım. Tüm ilçe ve köylerdeki talebelerin ailelerine gittim, çocuğunuzu gönderin dedim. Hepsi yok dedi” ifadesini kullandı. Söğüt’te başarılı olamayınca farklı arayışlar içine girdiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu: “Bursa’da Kur’an-ı Kerim kursu veren bir arkadaşım bana ‘bizim de kursumuz kapanıyordu, doğu illerinden öğrenci bulduk’ dedi. Bunun üzerine yollara düştüm. Yüksekova’dan başladık öğrenci aramaya. İmam hatip deyince yüzlerini çevirdiler. Beynimizden vurulmuşa döndük. Sonra Van’a gittik. Sabaha kadar 4 kez kalkıp Yasin-i Şerif okudum. Doğu illerinden çok şükür 28 öğrenci geldi. Bu civarda da 20 öğrenci bulduk ve 48 öğrencinin katılmasıyla okulu açık tutmayı başardık. Zamanla 100 öğrenciyi geçtik.”

ÇAY, ZEYTİNLE OKUTTUM

Sorumluluklarının zorluğunu bildiğini aktaran Işık, şöyle devam etti: “Her masraf bize ait diye söz verdik fakat paramız yoktu. Trabzon’a gittim çay topladım, İznik’e gittim zeytin topladım. Çay ve zeytin alıp Bursa, İstanbul ve Zonguldak’ta satarak elde ettiğim gelirle öğrencileri okuttum. Allah bana bir gün dahi ‘evladım param yok’ dedirtmedi. Haddinden fazla verdi çok şükür.”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23