• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haydar Baş'tan çarpıcı iddia: CHP vaatlerimizi çalıyor

Yeniakit Publisher
2015-04-28 01:43:00 - 2015-04-28 09:58:18
Haydar Baş'tan çarpıcı iddia: CHP vaatlerimizi çalıyor

İktidara gelmesi durumunda asgari ücreti 5 bin TL’ye çıkarmak gibi uçuk vaatlerde bulunan Haydar Baş, CHP'nin vaatlerini çaldığını söylüyor.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin seçim döneminde tüm kanallarda yayınlanacak reklam filmleri için kamera karşısına geçti.

ASGARİ ÜCRET 5 BİN LİRA

Partisinin reklam filminde oynayan Haydar Baş, “Milli Ekonomi Modeli ile asgari ücreti 5 bin lira yapacağız” sözüne de açıklık getirdi.

Baş, “Bu seçim döneminde öne çıkarmaya çalıştığım konu asgari ücret. İşçi ve memur arkadaşlarımız bedavaya çalışıyorlar. 949 TL asgari ücret alıyorlar. İstanbul şartlarında bu arkadaşların geçimi mümkün değil. Aldığı para ev kirasına ve yol parasına bile yetmez. Bu ne yiyecek, ne içecek? Çoluk çocuğu varsa nasıl bunlara masraf edecek? İşte biz bunu düşünerek arkadaşlarımızla birlikte önce kaynaklarımızı önümüze koyduk. Bu kaynaklarla asgari ücret olarak bu millete ne verebiliriz diye düşündük. Önümüze yılda 7.5 trilyonluk bir kaynak çıktı. Biz bu kaynakla asgari ücreti rahatlıkla 5 bin TL yaparız” dedi.

"CHP BİZDEN ÇALIYOR"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bizim dışımızdaki partiler bizden çalıyor ve bir takım vaatlerde bulunuyor” diyen Baş şöyle devam etti:

CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor. Onların bunu vermeleri mümkün değil. Bir defa bu maaşı veya parayı verecek adamın elinde milli bir parasının olması lazım. Türkiye 35-40 yıldan beri kendi parasını basamıyor. Bizim senyoraj yani milli gelirle orantılı olarak para basma hakkımız şu anda ABD’nin elinde. CHP iktidar oldu. O yapabilir mi? Yapamaz. Daha iktidar olmadan Kemal Derviş ile oturdu. Konuştukları ‘sakın senyoraja dokunma’ oldu ve ‘bakan yapacağım seni’ dedi.

UZAN DA SUÇLAMIŞTI

Yurt dışında yaşayan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan da vaatler konusunda CHP’yi kopya çekmekle suçladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23