• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haşere Market, Ortadoğuda İsrail diye bir devletin varlığını tanımamaktadır

Yeniakit Publisher
2016-10-24 20:56:00 -
Haşere Market, Ortadoğuda İsrail diye bir devletin varlığını tanımamaktadır

Haşere Market isimli internet sitesine giren ziyaretçilerin dikkatini Hakkımızda bölümündeki "Haşere Market, Ortadoğu'da İsrail diye bir devletin varlığını tanımamaktadır" ibaresi dikkat çekiyor.

Bu örnek davranışla dikkatleri üzerine çeken firmanın sahibi Ramazan Güngör Yeni Akit'e konuştu. Bu tavrı insanlık namına aldığını söyleyen Güngör, "Ticari ahlakı, insani ahlaktan bir şube olarak görmekteyiz" ifadelerinde bulundu. Güngör, Siyonist İsrail'e her alandaki herkesin tepki koyması gerektiğini söyledi.

Firma sahibi Ramazan Güngör şunları söyledi:

Haşere Market, haşere mücadele ürünleri satışı, haşere kontrol ilaçlama hizmeti ile iştigal eden bir firmadır. Gerek insani ve gerekse milli hassasiyetleri olan biriyim. Ve ortalama insani hassasiyeti olan herhangi birinin sergileyeceği basit bir tavır olarak Filistin'i işgal eden ve ‘Yapabiliyorum o halde haklıyım’ demekten başka tarih önünde makul bir savunma sergileyemeyen zorba Siyonist güruha karşı elimden gelenin en basiti halinde söz konusu ibareyi ticarethanemin vitrini olan internet siteme ilave etmeyi uygun gördüm.

Bazen çevremden ‘ya sen esnaf adamsın, ticarethane burası’ gibisinden reaksiyonlar aldığım oluyor. Bu reaksiyonlardan birine verdiğim cevap bu konudaki fikrimi de özetler mahiyettedir:

Bizler adına şimdilerde etik dedikleri ‘ticari ahlakı, insani ahlaktan bir şube olarak görmekteyiz.’ İnsani ahlakın bizce tek vazedicisi de İslam ahlakıdır. Ne kadar uyabildiğimiz ayrı bahis konusu olmakla beraber, böylesi büyük bir meselede, insanların çocukların katledildiği, herşeyden önce çaresizliğe mahkum edildiği bir dünya meselesinde, sadece birkaç kelimecikle duygumuzu beyan etmiş olmamız sebebiyle ticari olarak kaybedileceği düşünülen kaç paranın hükmü olabilir ki? Bu sebeple alışveriş yapılmayacak ise varsın yapılmasın; bizim haramla işimiz olmadığı gibi ‘içimize sinmeyen para’ ile de işimiz olmaz...'

Aynı tavrı son olarak 15 Temmuz'da millet düşmanlarının sergilediği hastalıklı cüret davranışı karşısında da sergilemiş ve FETÖ'cü olduğu belli olan 2 firma ile ticari ilişkilerimizi tamamen kesmiş bulunmaktayız. Kişisel olarak bir kötülüklerini görmediğimiz bu firmalara bu durumu açıkça bildirmiş ve ticaretimizi sonlandırma sebebimizi ‘bizim insanımız, arkadaşlarımız öldü, gönlüm elvermiyor’ olarak açıkça beyan etmişizdir.

‘Bu yapılanın ne faydası olur ki?’ denilirse; vicdan rahatlığından büyük rızık olmadığını düşündüğümü söylemek isterim… Ki biz bu rızıktan bir damla damağımıza bulaştığı için bu tadın peşinde koşuyoruz. Bir velinin dediği üzre ‘Tatmayan ne bilir...’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23