• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evet demek teröre karşı mücadeleye destektir

Yeniakit Publisher
2017-01-30 06:38:00 - 2017-01-30 06:32:10
Evet demek teröre karşı mücadeleye destektir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair konuları değerlendirdi.

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandumda sandıktan “evet” çıkmasının, terörle mücadeleye verilen destek anlamına da geleceğini belirterek, “Bu anlamda, inşallah ‘evet’ terörle mücadelede yeni bir ruhun, yeni bir psikolojinin daha etkin bir mücadele imkânının ortaya çıkmasını sağlar. Ayrıca yürütmenin tek elde toparlanması dolayısıyla hem ekonomi alanında hem diğer alanlarda olduğu gibi terörle mücadele alanında da süratli, etkin kararlar alınmasına vesile olabilir” dedi.

Kurtulmuş, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

“Terör örgütleri, referandum kampanyasından ‘hayır’ çıkmasını mı isterler? Saldırılarını bu hedefe doğru mu motive ederler?” sorusu üzerine Kurtulmuş, “Olabilir. Bu anlamda böyle bir motivasyon ortaya çıkabilir. Her seçim ortamı bir tartışma ortamıdır. Söylediğimin arkasında bu da var. Toplumsal gerginliklerden istifade etmeye çalışırlar. Kast ettiğim, sorgulamaya çalıştığım yer burasıdır. Bu anlamda ‘evet’ çıkmaması için de gayret sarf edebilirler” diye konuştu.

“Referandumdan ‘evet’ çıkarsa, terörle mücadele konusunda hangi yeni şartlar oluşur?” sorusuna Kurtulmuş, şu karşılığı verdi: “MHP’nin Sayın Genel Başkanı niçin bu süreçte ‘evet’e destek veriyor? ‘Türkiye’nin bir beka meselesi ve bölünme meselesi vardır. Biz bunu önlemek için ‘evet’ diyoruz.’ diyor. Çok büyük oranda, belki başka partilerden insanlar da Türkiye’nin bu beka meselesini gören insanlar da ‘evet’ kampanyasına destek verecekler. Sandıktan ‘evet’ çıkmış olması, terörle yapılan mücadeleye verilen bir destek anlamına da gelir. Hiç kuşkusuz böyledir. ‘Hayır’ isteyenler buradan da tersini okuyup yine kasıtlı bir yorum yapmasınlar. ‘Hayır diyenler terörle mücadele yapılmasın mı? diyorlar.’ diyecekler. Duyuyor gibiyim o kasıtlı sesleri. Hayır onu kastetmiyorum. Ama ‘evet’ oyu çıkarsa, bu terörle mücadelenin daha etkin bir şekilde sürdürülmesine de ‘evet’ anlamına gelir. Bu anlamda, inşallah ‘evet’ terörle mücadelede yeni bir ruhun ortaya çıkmasını sağlar.”

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23