• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Düğünlerde "Eylem" yasağı

Yeniakit Publisher
2017-08-28 22:02:24 -
Düğünlerde "Eylem" yasağı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 14 yaşındaki Eylem Ateş’in "maganda kurşunu"nun karnına isabet etmesi sonucu belden aşağısının felç olması nedeniyle düğünlerde silah sıkılması ve havai fişek atılması yasaklandı

Kırıkhan ilçesinde, 11 Ağustos’ta yapılan bir düğünde Çetin E. tarafından sıkıldığı belirlenen kurşun, 8’inci sınıf öğrencisi Eylem Ateş’in karnına isabet etti. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Eylem Ateş, acil serviste yapılan müdahalelerle yaşama döndürüldü. Omuriliğinin zedelendiği belirlenen Eylem’in, belden aşağısının felç olduğu açıklandı.

Bu olay üzerine ise Hataylı siyasiler ve kurum amirleri bir düğünde bir araya gelerek bundan sonraki düğünlerde silah sıkılması halinde cezai işlem uygulanacağını belirtti. Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran düğünde yaptığı açıklamada, “Düğünlerde silah sıkılmaması yönünde ciddi kararlar almış bulunmaktayız. Artık Kırıkhan’da hiçbir düğünde silah ve havai fişek atılmayacak, bu kurallara uymayan davetliler ve düğün sahibine cezai işlem uygulanacak. Bu kararı almamızdaki en büyük etken ise 14 yaşında maganda kurşunu ile yaralanan ve felç kalan kızımız Eylem içindir” diye konuştu.

Erkayıran, Eylem Ateş’i ziyaret ettiği sırada kendisine “Siz devlet olarak beni koruyamadınız. Benim hayallerim vardı öğretmen olacaktım ama şimdi bu hayallerim bitti” demesi üzerine çok duygulandığını belirterek, “Eylem kızımız doğru bir kelime söyledi ve gözlerim doldu. Ama şimdi elimizden ne geliyorsa düğünlerde, asker uğurlamalarda kesinlikle silah sıkılması yasaktır. Herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23