• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cennetten köşk vaat ederek ikna etmiş!

Yeniakit Publisher
2016-11-13 08:57:00 -
Cennetten köşk vaat ederek ikna etmiş!

FETÖ'nün, Kayseri'deki Melikşah Üniversitesi'ni, işadamı Memduh Boydak'a "cennetten köşk" vaat ederek yaptırıldığı ortaya çıktı.

"Ramazan ayında 2 defa Melikşah Üniversitesi konferans salonunda yapılan geniş katılımlı toplantılara gittim. Memduh Boydak veya Hamdi Kınaş katılımcılara sözlü olarak verecekleri himmet miktarını bildirirdi. Benim ismim okunduğunda Hamdi Kınaş bir miktar söyledi. Ben de miktarın fazla olduğunu dile getirdim. Bunun üzerine arada bir miktar belirlendi. Katıldığım bu 2 toplantının ardından örgüte 200 bin lira himmet ödedim. Oraya gelen yaklaşık 300 işadamının ödeyeceği himmet miktarı da bu şekilde belirlendi."

FETÖ'nün, Kayseri'deki Melikşah Üniversitesi'ni, işadamı Memduh Boydak'a "cennetten köşk" vaat ederek yaptırıldığı ortaya çıktı. Kayseri'de, Boydak ailesinin de yargılandığı FETÖ davasının iddianamesinde ifade veren tanıklar, örgütün himmet toplama tekniklerini ve işadamlarına yönelik baskılarını göz önüne serdi. İfadelere göre örgüt önce, yurtlarda ve evlerde yapılan dini sohbetlerle örgüt içine çekilen işadamlarından, gönüllerinden koptuğu kadar himmet alıyordu. FETÖ, daha sonra işyerlerinde ziyaret ettiği işadamlarını, bu kez üst düzey isimlerin katıldığı sohbetlere çağırıyordu. Örgüte biat eden işadamları son olarak da düzenli himmete bağlanıyordu.

'GEREKİRSE HAPİS YATARIM'

 Malazgirt kod adlı gizli tanık ifadesinde, "FETÖ'nün Melikşah Üniversitesi'ni, Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak'a,'Sen cennetten köşkünü kazanacaksın' vaadiyle yaptırdığını duydum. Memduh Boydak, Mayıs 2014'te üniversitede çalışan tüm akademisyenleri Hacılar'daki dağ evine pikniğe çağırdı. Hacı Boydak'ın da bulunduğu piknikte tüm masaları dolaşan Memduh Boydak'ın, 'Bu dava bizim, öksüz değil. Zafer bizim olacak, beni hapse atarlarsa atsınlar, girer yatarım' şeklinde beyanlarda bulunduğunu da duydum" dedi. Tanık olarak ifade veren işadamlarından Suat A. ise iddianameye giren ifadesinde şunları anlattı: "Sohbet toplantısına bir dostumun tavsiyesi üzerine katıldım. Örgüt bünyesindeki eğitim kurumlarının mütevelli heyetine alıp düzenli himmet bağladılar. Yıllık himmet toplantıları Melikşah Üniversitesi'nin konferans salonunda yapılırdı ve 200-300 işadamı-esnaf katılırdı. Örgütün Kayseri imamı Sıtkı Baş'ın başkanlık ettiği toplantılarda yanına Memduh Boydak, FETÖ'nün Kayseri kasası olarak bilinen ve tüm mal varlığını sattıktan sonra yurtdışına kaçarken yakalanan Hamdi Kınaş ile işadamlarını Pensilvanya'ya götürüp getiren turizmci Mehmet Yıldız otururdu.

 PAZARLIK VE TAKSİT DE VARDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Toplantıda Sıtkı Baş, katılımcılardan gelir durumlarına göre kendilerinin belirlediği himmet ödemesini istedi. İsmi okunan işadamı ayağa kalkar, Memduh Boydak ve Hamdi Kınaş da, 'Abi sana şu kadar yazdık" diyerek miktarı söyler ve aylık olarak ödemesini isterlerdi. Boydak ve Kınaş benden de 2011'de 33 bin lira, 2012'de 66 bin lira, 2013'te de 110 bin lira ödememi istediler. Ben de bu paraları Sıtkı Baş'ın görevlendirdiği kişiye aylık olarak ödedim." Tanık Mustafa B. de, şu ifadede bulundu: "2001'den, 2013 sonuna kadar sohbet toplantılarına katıldım. Ramazanda yapılan himmet belirleme toplantısında, bir önceki yılın himmet miktarı esas alınarak hesaplama yapılırdı ve kesinlikle daha az olmazdı. Himmet verecek olanlar belirlenen miktarı çok bulursa sohbet hocası ile pazarlık yapardı. Himmet bedeli, ödeyecek kişinin gücüne göre bazen peşin bazen de taksitler halinde alınırdı. Ben de 3 yılda 250-300 bin lira arasında himmet ödedim."

 'ÖDEYEMEM DEDİM İNDİRİM YAPTILAR'

İfadeveren Tanık Duran G. de şunları anlattı: "Ramazan ayında 2 defa Melikşah Üniversitesi konferans salonunda yapılan geniş katılımlı toplantılara gittim. Memduh Boydak veya Hamdi Kınaş katılımcılara sözlü olarak verecekleri himmet miktarını bildirirdi. Benim ismim okunduğunda Hamdi Kınaş bir miktar söyledi. Ben de miktarın fazla olduğunu dile getirdim. Bunun üzerine arada bir miktar belirlendi. Katıldığım bu 2 toplantının ardından örgüte 200 bin lira himmet ödedim. Oraya gelen yaklaşık 300 işadamının ödeyeceği himmet miktarı da bu şekilde belirlendi."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23