• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kendimiz olmanın neresindeyiz?

17 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

türkçe sözlük, gözüne gözlük

türkiye’de “solcu” olmak “kemalist” olmaktır; tıpkı günümüzdeki “überci’nin” “taksici” olması gibi yani..
  • 1 Yıl Önce

Ahmet Sakin

Tarifleriniz gayet tutarlı ve özgün. Allah razı olsun Hocam.
  • 1 Yıl Önce

Altın oluk

İstikamet üzere yazılmış yazılar kıblename gibi hedef gösterir. Maşaallah.
  • 1 Yıl Önce

Bahaddin Sarı

Doğru tesbitler, Sünni bir yaklaşım. Yazarını kutluyorum.
  • 1 Yıl Önce

Hasbi Güngörmüş

Özümüze dönmenin manifestosu bir yazı. Dört dörtlük. İstifade edebilmemiz duasıyla.
  • 1 Yıl Önce

Can Gönüldaş

Dediklerinize aynen katılıyorum. 
  • 1 Yıl Önce

Raci

Bütün hizmet hareketlerinin bir bir döküldüğü ve gençlere hiç bir şey vadedemediği çorak bir dönem yaşıyoruz. Bu yazıda anlatılan düşüncelerin pratiğe dökülmesi ancak bir mürşidi kamilin gözetiminde olur. O da nerde? Ara ki bulasın!
  • 1 Yıl Önce

Zahit İ.

Mürşid-i Kamil vicdandır. Vicdanın kullanma ve bakım kılavuzu ise Kur'ân'dır. Onu öğrenen ve öğreten ise en hayırlılarımızdır.

Büyün mesele

Zaaflarımızı fazilete çevirebilmektir. 
  • 1 Yıl Önce

Ferid

Kuran’ın terbiye edici yönünü açığa çıkaran yazıdaki vurgu, bence eğitimle ilgilenen bütün kişi ve kuruluşlar tarafından ciddi ciddi üzerine eğinilmesi gereken bir konu. Rabbim sözü sahiplenmesi gerekenlere ferasetle basiret nasip etsin.
  • 1 Yıl Önce

Serdar

Yorum yapılamayacak kadar derin ve enfes bir yazı olmuş. Baştan sona tekrar tekrar okunmasını tavsiye ederim. Baki selamlar.
  • 1 Yıl Önce

Akşam sefası

Üstad ağzınıza ve yüreğinize sağlık, Allah razı olsun. Özellikle “hüviyet” konusunda getirdiğiniz tarif ve içerik gayet muhteşem. Hakezâ insanın din getirdiği vazifelerinin ifasıyla yükselip kemâle ermesi de (insanı kâmil) gayet beliğ bir açıklama olmuş. Her iki konunun açıklamasını da irfani boyuttan vermeniz de ayrı bir incelik. Rabbim bu hakikatler üzerine ruhunuzu terbiye buyurup yüceltsin inşallah Yalnız bir husus var ki onu tam olarak anlayamadım. O da Kur’ana muhataplık. İmani esaslar, Emirler, Yasaklar, İbadet ve Muamelat ile bazı incelikli konular da alimlerin verdiği fetvalar çerçevesi tamam da Kur’anın ihata ettiği diğer hususlar nasıl olacak? Bu muhataplık için sırf akıl yeterli mi? Buradaki erginlik nasıl temin edilir? Bahsettiğiniz gibi her harfi anlam katmanları yüklü mucize bir hakikate nasıl muhatap oluruz? Bu hakikatleri anlama araçları nelerdir? İlla zihni ve fikri bir süreç gerekiyor mu? Kalbin, ruhun ve sırrın anlaması diye bir katman var mı? Bu noktalardaki anlamalar lafzi olmak zorunda mı? Kur’anın vahyinde esas olan “ bilâ harf velâ savt” burada da geçerli mi? Anlamanın doğuş/ilham anı için sadrın tasfiyesi ve ruhaniliğin kemâli gerekli midir? Kur’ana muhataplık salt okuma veya incelikli anlayanların anlamalarını tedris ile mümkün müdür? Eskiler nihai anlama, Hz. Resulün sav ahlakı ile ahlaklananların anlamasıdır derlerdi. Bu Kerim Ahlak sadece taklit ile mümkün olamayacağına göre hakiki muhataplık nasıl olur? Bu bahsinbiraz derinleştirirseniz müteşekkir olacağım. Allah’a emanet olun.
  • 1 Yıl Önce

Okur

Allah razı olsun zihnimdeki eksik bir konya temas ettiniz ... Aldım inşallah devam edeceğim ...
  • 1 Yıl Önce

Akıllı

Kendimiz olmak, en gerçekçi idealdir. Yazınız vesilesiyle tebrikler, selamlar.
  • 1 Yıl Önce

Dost bağı

Allah kaleminize güç versin. Sizi ruhulkudüs ile teyid buyursun. Amin.
  • 1 Yıl Önce

Abdullah

Muhteşem bir yazı. Tebrikler hocam.
  • 1 Yıl Önce

Maşallah

Amin amin Allahümme amin
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23