• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devletin öğrettiğiyle hayatın öğrettiği farklı!

11 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Mutmaibe

Mutmain hanım , neden ve ne için bu kadar nefret dolusunuz
  • 5 Yıl Önce

Cabbar Cokkibar

Degerli Bahadiroglu! Siyasal tarih ve bilim tarihi konusunda dunyada kim ozgur ki siz ozgurluk istiyorsunuz?
  • 5 Yıl Önce

Emre

Bence en büyük sorunlarımızdan bir tanesi mustafa kemali tarihte yerli yerine oturtamamak. Kimisi aşırı seviyo kimisi nefret ediyo. Keşke gerçek neyse ortaya konsa yorumsuz bir şekilde. Ondan sonra seven sever sevmeyen sevmez.
  • 5 Yıl Önce

Ferîd

Geçmişten adam hisse kaparmış... ne masal şey. / Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi. / Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar. / Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi. (Mehmet Akif) Biri yakın tarihini eleştirmez, biri uzak tarihini eleştirmez, iki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Tarih tekerrür eder durur. Kimi uzak atasını peygamber gibi görür, kimi yakın atasını.. İdeolojiler farklıdır ancak zihniyet değişmez. Biz bize benzeriz.
  • 5 Yıl Önce

orhan inan

YAZILARINIZ HAKARETE VARMAYAN DURULUKTA VE GERÇEKLERİ OLDUĞU GİBİ İZAH ETME GÜZELLİĞİNDE..ELLERİNİZE SAĞLIK.BU GÜN MESELENİN ÖNEMİ ,YAKIN TARİHİN GİZLENMESİNDEN VE TOPLUMA YANLIŞLARIN DOĞRU GİBİ TABU OLARAK DAYATILMASINDAN KAYNAKLANIYOR.YOKSA,BİLİNEN VE GİZLİSİ OLMAYAN YAKIN TARİH VE KAHRAMANLARI İLE KİMSENİN ÇOK DA PROBLEMİ YOK.NEYSE NE..OLAN OLMUŞ VE BU MİLLET GÖNÜL GENİŞLİĞİ İLE AFFETMEYE DE BAĞRINA BASMAYA DA ÇOK UZAK DEĞİL.VE HATTA HAZIR BİLE..BUNA RAĞMEN DÜNÜN VE BU GÜNÜN BASKICI VE GENELDE İSLAMA KARŞI OLAN GÜÇLERİ SADECE MÜSLÜMANLARI ETKİ ALANLARININ DIŞINA ÇIKARMAMAK İÇİN ,YAKIN TARİHİ ÇARPITARAK ANLATIYOR VE BUNU DEĞİŞMEZ TABU OLARAK DAYATIYORLAR.NEREDEYSE DİNLERİ HALİNE GETİRDİKLERİ BU İNANIŞ VE DAYATMALARININ MİLLETİMİZE ÇOKÇA ZARAR VERDİĞİNİN FARKINDA BİLE DEĞİLLER..AMA,AKINTIYA KÜREK ÇEKMENİN BİR NETİCE VERMEYECEĞİ GİBİ YAPANINI DA ÇOK YORACAĞI AÇIKTIR..BU ÜLKE VE MAZLUM MİLLETİMİZ BUNU HAK ETMİYOR.BİR AN EVVEL DOĞRULARI BİLMENİN MÜMKÜN OLACAĞI UMUDUYLA HÜRMET EDİYORUM.
  • 5 Yıl Önce

OSMANLI AFYONU SİZLERDE KAFA YAPMIŞ

Osmanlı tarihi dayatmacası ile zihinler özgür mü kalmış oluyor?Osmanlı tarihi dediğiniz Padişahların yalakaları olan yakınındaki tezkire yazanlar değil mi?Tarihi,padişahların istedikleri şekilde yazmazlarsa kelleleri tehlikede zaten.Tarihi gerçekleri yazmakta özgür değillerdi. Yalaka tarihçi olmasınlar da kelleri mi gitsin?Osmanlı tarihi çarpıtılmış bir tarihtir.Osmanlıyı kahraman göstermekten başka bir şey değil.Ortaya çıkmış bazı yanlışlar için de hep başkları suçludur.Osmanlı da asla kusur aranmaz.Osmanlı bulunmaz hind kumaşı değil.Osmanlı bir matah değil.Uyanın demekten yorulduk.Siz hâlâ derin horultudasınız.Başkasının gözünde çöp aramayı bırakın,kendi gözünüzdeki merteğe bakın.
  • 5 Yıl Önce

Özhan Kaymaz

Haksızlık edilmesin; Ahmet Demirel, Cemil Koçak gibi hakikatleri yazıp, söyleyenler var ve çok kıymetli kitap ve konferansları bulunmaktadır. (YouTube’ta kayıtlar mevcut)
  • 5 Yıl Önce

İZMİRLİ

Ferîd rumuzlu okuyucuya ithafen cevabım: Ecdadı az seversin , sevmezsin,eleştirirsin,hiç sevmeye de bilirsiniz,mesele o mu sizce? Yoksa yakın tarihimizin hâlâ zifiri karanlıkta ısrarla tutulmasından dem vuruyor yazar burada.. Selâmlar size.. Üstadım lütfen devam ediniz aydınlatmaya.
  • 5 Yıl Önce

Ferîd

Yıllarca ecdadı eleştirmeyi "ecdada sövmek" olarak gösterip, "bizden başka ecdadına söven yok" herzelerini bize yutturdular. Ancak gençler bu herzeleri yutmuyor. Gençler, bir ingiliz romanını, bir fransız romanını okuyor, rus tarih filmi, çin tarih filmi izliyor ve şunu görüyor: Adamlar gayet de ecdadını eleştiriyor, hatta yerden yere vuruyor. Dünyada bizden başka ecdadını peygamber gibi, evliya gibi hatasız/kusursuz gören kalmamış. Biz eski ecdadı veya yeni ecdadı hatasiz/kusursuz görüyoruz da ne oluyor. Boyumuz mu uzuyor? Bir arpa boyu yol mu gidiyoruz? Gençler eleştiri ile sövgünün farkını ayırt edebiliyor.
  • 5 Yıl Önce

mutmaine

Hocam, bu gökten indiği sanılan videolar var..gerçek resmi konuşmalar..........bunlar hakaretmidir? Hakaretse yutubda neden yayına izin veriliyor,...değilse neden bilinmiyor....dile getiren tarihçi ,tv, gazete vs yok? Acayip bir ülkeyiz,okumadan araştırmadan çarpık öğrendiği! tarihle ,şeriat dahil küfredenler var..., Çanakkale şehitleri ŞERİAT ile yönetilen, yönetenlerdi...bunu dahi anlamayan ,hiç bir zamanda anlamayacak gafiller var...abdestin bir şeriat kuralı olduğunu bilmeyenler varken....önce KÜFÜR EDİLEN DEĞERLERİ AÇIKLAMAK GEREK...siteye gelen hobbitlerin derdi öğrenmek değil kin kusmak, nefret dilini iyi kullanıyorlar....3 -5 kişi için belki vesile olursunuz,ama geride milyonlar var...
  • 5 Yıl Önce

Ceyhan ceyHan

Devam et hocam anlatt ... Zihnimizde ki karanlıklar aydınlansın
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23