• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyanın merak ettiği soruya dikkat çeken cevap! ABD-İran gerilimi savaşa dönüşür mü?

Körfez bölgesinde karşılıklı askeri hamleler ve pozisyon almalar sürerken artan ABD-İran gerginliği “İran ile ABD savaşa mı giriyor?” sorusunu gündeme getiriyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ANKASAM Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doğacan Başaran, “ABD, stratejisini güncelleyerek bu aşamadan sonra İran’ın devlet yapısını topyekûn hedef alacağını göstermiştir.” dedi.

7 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

KEMALİST(DİRENİŞ)(NE OLMUŞTU ?NE OLUR?)

ABD VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ,HİÇ BİR ZAMAN SAVAŞMAZ BU HÜKÜMETLER ÜSTÜ BİR DURUM ÇÜNKÜ ;İRANA GELİNCE ODA ABD İLE SAVAŞ İSTEMEZ , İRAN GEÇMİŞTE 79 İSLAM DEVRİMİNDEN SONRA ABD'NİN HELİKOPTERİNİ DÜŞÜRMÜŞ İSKELETLEŞEN PİLOTU GÖSTERDİ. İRAN, BUNU YAPAR, İRAN'IN YAPTIĞI EN BÜYÜK SAVAŞ , IRAK ,İRAN SAVAŞIDIR BU SAVAŞDA, ABD VE AVRUPA İKİ TARAFADA SİLAH SATTI 1 MİLYON İNSAN ÖLDÜ,SONRA İRAN HUMEYNİ DEVRİM YAPTIĞI ESNADA ABD'NİN DAHA ÖNCEKİ ŞAHA VERDİĞİ VE KENDİ DIŞINDA ,HİÇ BİR ÜLKEYE KOLAY KOLAY VERMEDİĞİ ,HEDİYE ETTİĞİ ÇOK ÖZEL YAPIM O DÖNEMİN EN GELİŞMİŞ UÇAKLARI ,80 ADET, TOMCAT F14 UÇAKLAR VARDI BU ÖZEL UÇAKLAR, İRANIN HANGARLARINDA DURMAKTAYDI. BUNLARIN BİR TANESİ TESLİM EDİLMEMİŞTİ.FAKAT BU UÇAKLAR PEHLEVİYİ DEVİRİP DEVRİMDEN SONRA,HUMEYNİNİN ELİNE GEÇİNCE , 79 UÇAKLA, IRAK HAVA KUVVETLERİ,RUS YAPIMI UÇAKLARI,İRANIN ABD’DEN GEÇMİŞTE ALDIĞI BU UÇAKLARA KARŞI KOYAMADI, ...ABD KALAN BU UÇAKLARLA İRAN ,IRAK'I VURDU TARUMAR ETTİ ,PERİŞAN ETTİ,IRAK HAVADA BÜYÜK KAYIPLAR VERDİ, ANCAK ABD BU UÇAKLARIN BEYNİNİ İRANA AMBARGO KOYDUĞU İÇİN VERMİYORDU ,İRANDA BU UÇAKLARIN DAHA SONRADAN HURDALIKLARINA DADANDI AMA ABD BURADA ÖNLEM ALDI YANİ İRANI AMBARGOLAR BİTİRDİ,....ABD İRANI SANEYESİNDE ALT ÜST EDER AMA İSRAİL HALKINI SAVAŞA DAHİL ETMEK İSTEMİYOR BU SEBEPLE KOLAY KOLAY SAVAŞ ÇIKMAZ ARALARINDA DENGELER DEĞİŞİRSE O BAŞKA AMA BU DENGEDE SAVAŞ ZORDUR.
  • 5 Yıl Önce

meyyid

islamı bölen irana hiç abd keferesi saldırır mı.adam alevilik yani Şiilik ideolojisi ile islama büyük zarar veriyor.bu abd keferesi için altı yumurtlayan tavuk gibi hiç bunu keser mi.nokta.
  • 5 Yıl Önce

Ismail

Asla dönüşmez! Humeyni doneminden beri ayni tiyatro sahnede! Neden??? Cunku bi tarafta yahudinin sozde müttefiği ozde ise halis kopegi olan Abd diger tarafta yahudinin sozde en büyük dusmani ozde ise perde arkasindan ortagi olan Iran. Mumkun değil. Hedef şaşırtıp her ikisi de baska yerlere saldirir, yine de birbirlerine saldirmazlar...
  • 5 Yıl Önce

KEMALİST(DİRENİŞ)

ABD VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ,HİÇ BİR ZAMAN SAVAŞMAZ BU HÜKÜMETLER ÜSTÜ BİR DURUM ÇÜNKÜ ;İRANA GELİNCE ODA ABD İLE SAVAŞ İSTEMEZ , İRAN GEÇMİŞTE 79 İSLAM DEVRİMİNDEN SONRA ABD'NİN HELİKOPTERİNİ DÜŞÜRMÜŞ İSKELETLEŞEN PİLOTU GÖSTERDİ. İRAN'IN YAPTIĞI EN BÜYÜK SAVAŞ , IRAK ,İRAN SAVAŞIDIR BU SAVAŞDA, ABD VE AVRUPA İKİ TARAFADA SİLAH SATTI 1 MİLYON İNSAN ÖLDÜ,SONRA İRAN HUMEYNİ DEVRİM YAPTIĞI ESNADA ABD'NİN DAHA ÖNCEKİ ŞAHA SATTIĞI VERDİĞİ HİÇ BİR ÜLKEYE KOLAY KOLAY VERMEDİĞİ ÇOK ÖZEL YAPIM O DÖNEMİN EN GELİŞMİŞ UÇAKLARI ,80 ADET, TOM CAT F14 UÇAKLAR VARDI İRANIN HANGARLARINDA DURMAKTAYDI. BUNLARIN BİR TANESİ TESLİM EDİLMEMİŞTİ 79 UÇAKLA IRAK HAVA KUVVETLERİNİN RUS YAPIMI UÇAKLARINI,İRANIN ABDDEN GEÇMİŞTE ALDIĞI BU UÇAKLARA KARŞI KOYAMADI, ...ABD KALAN BU UÇAKLARLA İRAN ,IRAK'I VURDU TARUMAR ETTİ ,PERİŞAN ETTİ,IRAK HAVADA BÜYÜK KAYIPLAR VERDİ, ANCAK ABD BU UÇAKLARIN BEYNİNİ İRANA AMBARGO KOYDUĞU İÇİN VERMİYORDU ,İRANDA BU UÇAKLARIN DAHA SONRADAN HURDALIKLARINA DADANDI AMA ABD BURADA ÖNLEM ALDI YANİ İRANI AMBARGOLAR BİTİRDİ,....ABD İRANI SANEYESİNDE ALT ÜST EDER AMA İSRAİL HALKINI SAVAŞA DAHİL ETMEK İSTEMİYOR BU SEBEPLE KOLAY KOLAY SAVAŞ ÇIKMAZ ARALARINDA DENGELER DEĞİŞİRSE O BAŞKA AMA BU DENGEDE SAVAŞ ZORDUR
  • 5 Yıl Önce

ahmet

Kesinlikle HAYIR! Hem İsrailin güvenliğini riske atmamak ve hem de bölgede asıl tehlike gördükleri türkiye ve sünni MÜSLÜMAN devletlerin güçbirliğini önlemek ve dengelemek için iran da abd de sıcak çatışma istemez! İran-Irak savaşı sırasından İranın ve Humeyninin BÜYÜK ŞEYTAN dedikleri ABD den silah aldıkları ortaya çıkmıştı!!!!!
  • 5 Yıl Önce

Yiyorsa savassinlar

Savassinlar ne olcaksa olsun artık ne haber bakmak ne okumak gelmiyor. Bu ne hepsi hirliyor gürlüyor bir bakmissiniz masaya oturulmus arada ülkelerin ekonomisi ayvayi yiyor. Petrol içinde yanıp kül olsalarda kurtulsak. Kıyamette kopsun nasıl olsa canimizdan bezdik. Her gün birşey her gün zam. Düşünen için yaşamak kâr değil. Manyak ettiler insanları. Rahibi verirken müdahale edemediler ortalık yangın yeri oldu şimdi herşey süper nasıl müdahale ediyorlar. Demekki bilinçli götürülmüş dolarlar. Şimdi biz bedel ödüyoruz. Yarını düşünmeden 1 gün yaşayalım bizde. Bize her gün savaş birde onlar savassin yiyorsa bir yerleri......
  • 5 Yıl Önce

uyan tc

hiç bi cacık olmaz. bunlar hep senaryo icabı atışmaktır. bu senaryolar tc ye karşı oynanıyor. iran amaçlı saldırı hazırlığı yapan abd tc ye saldıracaktır. bunlar heo senaryodur. uyan ey tc. zaten orta doğudaki olayların baş çıbanı ısrael vede yahudistan abd yi yöneten yahudilerdir. gerek daeş -pkk -pyd-dhkpc - fatöş vesaire terör örgütleri bunların besleyip tc nin vede orta doğunun başına bela ettikleri piçleridir. kahrolsun pislik yahudiler ısrael vede sömürge piçi abd. tc içindeki hıristiyan bilhassa yahudileri çok sıkı denetleyin. chpkk parti değil tc nin içine yahudiler tarafından yerleştirilmiş yahudilerin truva atıdır. chpkk hıristiyanların kurduğu bilhassa yönetiminde yahudilerin türk isimleri altında yönettikleri partidir. atatürkçülük maskeleridir. (gerçi atatürk'de sebetay selanik yahudisidir) . chpkk bilhassa bu yahudilerin vede hıristiyanlar destekledikleri partidir. Bu gün yada 50 sene önce iş bankası atatürk hisseleri chpkk da olmasaydı bu gün yada 50 sene önce chpkk diye bir parti olmayacaktı. iş bankası ve bankanın ortaklıkları 450 küsur büyük fabrikalar chpkk nın en büyük arpalığıdır. Atatürk'e dışarıdan yahudilerden gelen emir üzerine , hazineye ait olması gerekirken atatürk hisselerini yönetmesi için chpkk ya devredilmiştir.Atatürk' yahudi olmasaydı zaten yahudiler tc nin kurulmasınıda engellerlerdi. (osmanlıyı yıkan içimizdeki ve dışımızdaki vatan haini yahudilerdir.)
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23