• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Kuantum Mekaniğini Sorgulamak Günah Mıdır?

19 Temmuz 2021
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Kuantum fiziği ve materyalizm isimli makaleme oldukça çok yorum geldi. Bunların yarısı yazıyı beğendiğini ifade ederken diğer bir kısmı ise hakaret eden epostalarla şahsımı hedef alan yazılar yazdılar.

Bu makaleyi yaklaşık 10 yıl önce de yazmış benzer tenkit ve yorumlara maruz kalmıştım. Hatta aynı üslup ile ağır hakaretler yapılmıştı. Güya yorumcunun ailesine sövmüşüm gibi çok ağır hakaretlerle karşılaşıyorum.

Bunu yadırgamadım ve hala da yadırgamıyorum. Çünkü bunlar bilime din olarak yaklaşmakta ve bilim adamlarının sözlerini kutsal metinler gibi ele alıp aykırı düşüncelere savaş açmış gerçek yobazlardır. Hatta Scientology adında bir tarikatları vardır.

Akademik dünyada bu bilim yobazlarına yapılan her türlü eleştiri çok büyük tepkilere yol açmaktadır. Bunların ileri sürdüğü fikirleri saymak, sorgulamak çok büyük bir günahtır. Scientology tarikatı gibi insanı aforoz ederler. Bunları eleştirmek, sorgulamak insanın başını belaya sokar. Ne kadar iyi bir akademik geçmişi olsa dahi derhal susturulup hakarete uğratılarak itibarsızlaştırılmaya çalışılır.

Bu bilim yobazları ve Scientology dininin üyeleri, kâinatta cereyan eden kanunlara, kurallara bir isim vererek güya her şeyi anladıklarını ve izah ettikleri zannına kapılırlar. Hâlbuki bilimde keşfedilen her şey “meğerse daha ne kadar çok şeyi bilmiyormuşuz” cevabını vermektedir. Sadece isim takarak meseleyi çözdüğünü iddia etmek; budalalık ve kendini aldatmaktan başka bir şey değildir.

Sanki isim koyunca her şey anlaşıldı ve basitleşti! “Kuantum fiziği” dedikten sonra bütün bilinmezler keşfedildi! İşte bu anlamsız felsefe ve inanç yüzünden birçok insan, materyalizmin tuzağına düşmekten kurtulamamaktadır.

“Elektrik” demekle, “yerçekimi” adını vermekle kanunlar anlaşılmıyor. Sadece Cenâb-ı Allah’ın kâinatta kurmuş olduğu düzenin bir noktasını idrak etmiş oluyoruz. Aklı selim ile olaya bakılmış olsa; Rabbimizin kudretinin ne derece büyük ve ilminin sonsuz denecek kadar geniş olduğunu anlamak gerekirdi.

Ne yazık ki; bu materyalist tarikatın mensupları farkında olmadan neredeyse bütün üniversiteleri etkileyerek akla ziyan safsataları insanlara yutturmuşlardır. Akılları gözüne inmiş zavallı materyalistler; her şeyi kendi kendine olmuş zannederek; Allah’ın varlığını unutturmaya çalışmaktadırlar. Diğer bir kısmı ise sebeplere veya tabiata (hâşâ) yaratıcılık isnat ederek, dalâlet bataklığına düşmektedirler.

Bu konuda Allah nasip ederse daha çok yazı yazacağım. Yapılan olumlu ve olumsuz yorumların bir kısmına da cevap vereceğim. Şimdilik sadece uzmanı olmadığım gerekçesi ile yazmış olduğum makalelere itiraz edenlere, kontrol sistemleri dalında lisans eğitimi aldığımı söyleyerek konuya yabancı olmadığımı hatırlatmak isterim. Okuyucularıma Scientology tarikatının tuzağına düşmemeleri için bu materyalist inanç sistemi ile ilgili kısa bilgiler vereyim:

Scientology tarikatının kurucusu Amerikalı bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard’tır. Yolun başında kişisel gelişim için hazırlanan bir felsefe iken daha sonra bir dinî akıma dönüşmüştür. Maksadı; Scientology kilisesinin dinini tanıtmak ve yaymaktır.

Scientology'e göre insanlar gerçek semavi dinlerin manevî baskısından kurtulunca mutluluğa kavuşacaklardır. ABD, "National Aeronautics and Space Administration (Milli Havacılık ve Uzay İdaresi) " adı ile kurduğu yalan makinesini meşrulaştırmak için bu sahte bilim dinini el altından desteklemektedir. Hatta Hollywood yıldızlarından Tom Cruise ve John Travolta’ya büyük paralar ödeyerek bu yapay tarikatı dünyaya yaymaya çalışmaktadırlar.

Çok sayıda ülkeden çeşitli gazeteci, mahkeme ve hükûmet organı tarafından hazırlanan raporlarda; Scientology Kilisesi'nin kendisini eleştirenleri taciz eden ve üyelerini acımasız bir şekilde sömüren, prensip sahibi olmayan bir ticari girişim olarak nitelendirmiştir. Son derece kârlı bir küresel dolandırıcılık" olarak niteleyen yazılar da yazılmıştır.

Scientology tarikatı, ABD'de yaygın ve güçlü bir yapılanması bulunmasına karşın Avrupa'da özellikle Almanya'da tehlike olarak görülmekte ve bu sahte dine karşı sert tedbirler alınmaktadır, vesselam…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Fizik mezunuyum yüksek lisans yaptım. Belirsizlik teorisi kadar saçma uçuk bir teori olamaz. Zamanında hocalarıma bu yapılan ölçü aletlerinin olmayışıdır yetersiz kalmasıdır neresi bunun belirsiz diye itiraz etmiştim. Hala da aynı düşüncedeyim. İnsanlar maymun deneyinde ki kafesteki muza uzanan maymunlara verilen elektrik gibi etrafın illüzyonuna kapılarak sorgulamaya çekiniyor fakat sadece tünel olayını izah şeklini öğrenen bu adamların saçmalıklarını görür.

İlim Allah 'ı bilmektir

İlim bilim diyerek dinsizliği yaymaya çalışanlar var. Komünizm öldü ama bu materyalistler hala yaşıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23