--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Asıl savaş ABD ile Rusya arasındadır

Vehbi Kara
Vehbi Kara
8

Mazluma dini sorulmaz. Rusya’nın Ukrayna’ya girip çoluk çocuk demeden sivilleri katletmesi çok büyük bir cinayettir. Benzer cinayeti Suriye’de de görmüştük. Acımasız katil Rus Putin, Suriye’de sivil katliamına yol açmıştı. Şimdi de kendi ırkından olan Slavları öldürmeye devam ediyor. 

Putin’in kendi ülke vatandaşlarının protestolarına rağmen bu katliamı yapmasında ABD’nin de mühim bir rolü vardır. “Tavşana kaç, tazıya tut” politikası ile önce Ukrayna’yı kışkırtmış sonrasında ise Ruslara “merak etmeyin ben sizinle savaşa girmeyeceğim” diyerek kan ve gözyaşının diğer büyük ortağı olmuştur.

İşte en büyük kayıp ABD ile Rus emperyalizminin kurban seçtiği Ukrayna olmuştur. Dünyanın en verimli toprakları işgale uğramış, yanmış, yıkılmış, çoluk çocuk demeden insanlar öldürülmüş, kaynaklar yok edilmiştir. Böyle bir durumda ancak şu söz ile teselli bulabiliriz “zalimler için yaşasın cehennem”.

Bu kirli savaş Batı ile Rus emperyalizminin içyüzlerini ortaya koymuştur. Her iki muhasım tarafın ortak özelliği şunlardır: Öncelikle kuvvete tapınırlar. Eğer kuvvetli isen “zayıfları ezmeye hakkın vardır” diye acımasız bir düsturları vardır. Gayeleri menfaattir. Buna ulaşmak için savaş gibi acımasız bir yöntemi kullanırlar. Irkçılık ise bu iki zalim felsefenin kullandığı iğrenç silahlardan bir tanesidir. Nihai amaçları ise sefahat ve doymak tükenmek bilmeyen arzularını tatmindir.

Masum insanların acımasızca katledildiği bu kirli savaş sayesinde Batılı emperyalist güçlerin gerçek yüzleri daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bunun sonunda ise İslam’ın parlak ışığı bütün dünyayı saracaktır. Zira İslam dini, kız çocuklarını diri diri toprağa gömecek kadar vahşi bir toplumu; kısa bir zaman sonucunda medeni hale getirmiştir. 

Asr-ı Saadet adı verilen Hazreti Muhammed Aleyhissalatü Vesselam zamanında insanlar, iyilik ile kötülüğün net bir şekilde ayrıldığını görmüşler; Allah’a iman ile barış ve huzuru, küfür ve isyan ile cehennem gibi bir dünyayı gözleri ile müşahede etmişlerdir.

Çünkü İslamiyet, kuvvete bedel; hakkı savunur. Kim olursa olsun isterse padişah tahtında otursun daima mazlum insanları korur ve gözetir. Menfaat yerine Allah rızasını esas tutar. İnsanlar arasındaki düzeni sağlamak için ırkçılığı değil; kardeşlik ve uhuvveti ortaya çıkarır. Amaçlarına ulaşmak için savaş ve sömürü yerine; fazilet, yardımlaşma ve dayanışmayı öne sürer. Sefahat, ahlaksızlık ve arzuları tatmin etmek yerine ruhun şefkatle kemal bulmasını, sevgi ile yücelmesini sağlar. 

Müslümanlar, İslamiyet’e layık güzel ahlakı sergiledikleri anda bütün insanların bu şerefli dine girmesine en büyük katkıyı sağlamış olacaklardır. Yeter ki; yalancılık, hırsızlık, ahlaksızlık ve Allah’a isyan gibi kötü duygulardan uzak durabilsinler. Yaşam tarzı ve fiilleri konuşmaktan ve yazmaktan çok daha fazla etkili olacaktır. 

İşte yaşanan bu savaş, zulüm ve cinayetler; 21. yüzyılın İslam yüzyılını doğuracağına en büyük delildir. Televizyonlarda canlı olarak yayınlanan acımasız katliamlar, kan ve gözyaşı; arayış içinde olan insanlığı kurtuluşa yönlendirecektir. Kısa bir zaman sonrasında İslamiyet’in bütün cihanda hâkim olacağı çok net olarak görünmektedir. Çünkü Batı emperyalizminin çirkin yüzü iyice ortaya çıkmıştır.

Bediüzzaman Said Nursi’ye Bolşevik devrimi esnasında yaşanan kanlı olaylardan yola çıkarak çeşitli sorular sorarlar. Cevabında, kapitalizm ile sosyalizm arasındaki ilişkiyi çok açık bir şekilde izah ettikten sonra Beyaz Rus denilen çarlık (krallık) taraftarları ile Bolşevikler (komünistler) arasındaki kanlı savaşı şöyle izah eder: 

Gâvurlardaki iki cereyanı nasıl görüyorsun? 

Şimdilik biri necis, biri encestir (yani sosyalizmi pis kapitalizmi en pis olarak tarif eder). Tâhir-i mutlak yalnız desatir-i İslâmiyettir (Temiz olan İslam düsturlarıdır). Öyle ise iki cereyana da lanet! Evet, lâkin bize bulaşmış olan encesin temizliği hesabına onun izalesine çalışan necise necis demekle, onu da kendimize sıçratmak maslahat olmasa gerektir. 

Meselâ: Bir hınzır seni boğuyor, bir ayı da onu boğuyor. Ayının bağrına dürtmekle kendine musallat etmek, akıldan ziyade cünûndur (aklını kaybetmektir). Zâten bir cinnet-i müstevliye dünyaya dağılmıştır.” 

Küfrün yani batılı emperyalistler ile komünistlerin ikiye ayrılmasından sonra ne olacak sorusuna ise  İslam birliğinin” doğacağı müjdesi ile cevap verir. 

Ne yazık ki; Osmanlı devletinden sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti dehşetli bir tek parti yönetimi ile yönetilir. Müslümanlar halifesiz bırakılarak başsız kalırlar. İslam birliğinin doğması ise bu nedenle ancak 21. yüzyıla kalmıştır, vesselam…

 

Yorumlar

(8)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Necis

10 Mart 2022 02:27

Necis ile ecnes yer değiştirmiş sanki makalede..

Nihal

9 Mart 2022 13:11

ABD her zamanki gibi keyfine bakıyor AB gibi müttefiklerini maşa olarak kullanıyor olan Ukraynaya oluyor ve tabiki AB yede Rusya hırpalanıyor

Ceto

9 Mart 2022 12:49

Baştaki lider bunu gormediise halkda buna alet oluyorsa yapacak birşey yok herkez elleriyle verdiği oyn cezasını ceker

KAFADA

9 Mart 2022 10:25

AHMAK BU NASIL BİR SÜPER ZEKA ÖRÜMCEK AĞI KAPLI KARA KAFANDA NASIL BULDUN BUNU

cavit

9 Mart 2022 09:52

Hocan feto ölmüş doğrumu tskdan fetocu olduğu için atılan zat.

rusya’nın toprak sorunu var; elindeki yetersiz

9 Mart 2022 08:19

bugün değil ama yakın gelecekte 17 buçuk milyon kilometre kaare alana sahip olan rusya’nın (13,5’u sibiryadır) birer şehir devletleri haline dönüşeceğini umuyorum. bu inşallah olacaktır.

///

9 Mart 2022 06:05

Yapma ya, saol aydınlattığın için, sen yazmasan bu işin böyle olduğunu biz nasıl bilecektik.

MTAN

9 Mart 2022 05:06

İnsanoğlu ateşin azabıyla korkutulduğu , iyiliğe emredildiği halde cehennem için yarışıyor...cehennemi haketmek için ellerinden geleni yaptılar, yapacaklar...abd, avrupa ,rusya İslam düşmanıdır...bunu unutmayan namaz kılan nesil yetiştirmeliyiz....

Vehbi Kara Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle