• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Bir fıkra kahramanı olarak “Saadetli Temel”

28 Mayıs 2020
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Temel, avlanmanın yasak olduğu bir göl kenarında, kucağında kocaman bir balıkla, polis arkadaşı Dursun’a yakalanmıştır. Daha önce Temel’in pek çok kanunsuzluğuna göz yuman Dursun, bu defa torpil yapmak istemez ve ceza yazmaya koyulur. Tam bu esnada Temel birden bire ortaya atılır. Dursun’a dönüp “Durum zannettiğin gibi değil. Ben burada avlanmıyorum. Senin tuttuğumu sandığın bu balığı her gün evimden getirip gölde yüzdürüyorum. Balık fazla akıllı olduğundan dolayı ıslık çaldığımda dönüp geliyor. Ben de alıp tekrar evime götürüyorum” diyerek işi pişkinliğe vurmaya çalışır.

Dursun kafasını bir o yana bir bu yana sallıyordur. Çünkü balıkların Temel’in anlattığı becerilere sahip olmadığını biliyordur. Lakin Temel de pes etme niyetinde değildir. İddiasını kanıtlamak için “Yüzdürüp yüzdürüp tek bir ıslıklageri çağırıyorum” dediği balığı Dursun’un gözlerinin önünde gölün derin sularına bırakır bu yüzden. 

Aradan birkaç dakika geçmiştir, ancak balığın geri gelmesini bırakın Temel daha ıslıkdahi çalmamıştır.  Dursun bu tabloya daha fazla tahammül edemez. Temel’e yaklaşıp, sinirli bir şekilde “Ne zaman geri çağıracaksın?” diye sorar.

Temel “Neyi?” der.

Dursun, şaşkın şaşkın “Tabii ki balığı” karşılığını verir.

Temel kendi yalanına çoktaan inanmıştır bile. 

“Hangi balığı?” deyip Dursun’u çileden çıkarmakla kalmaz, kafasını karıştırdığı için ceza yemekten de kurtulur.

¥

İşte Temel Karamollaoğlu da aynen böyle. Kendi yalanlarına kendisi de inanıyor. İşin daha vahim tarafı, Karadenizli Temel sadece Dursun’u aldatmaya yelteniyor, bizim Saadetli Temel 82 milyonu enayi yerine koyuyor.

Bugüne kadar pek çok iddiası anında yalanlanmasına rağmen, o hâlâ ipe sapa gelmez açıklamalar yapmayı sürdürüyor. Toplumun birliğini ve dirliğini “temel”den sarsacak demeçler vermekten hiç mi hiç imtina etmiyor.

Alın işte, son örneği ortada. Sözcü TV’den Nevşin Mengü’nün sorularını cevaplarken, “Ben diyorum ki, seçimlere müdahale edecekler. Nasıl anlarsanız anlayın. Oylara müdahale edecekler” kehanetinde bulunmuş bu kez hazret.

Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek değilse nedir bu? Söylesenize, “temelsiz iddialar”ı “Nasıl anlarsanız anlayın” deyip orta yere boca etmek, bu ülkede böylesine kolay mı olmalıdır?

¥

Adımız gibi eminiz ki, birisi çıkıp “Seçimlere müdahale edileceğine dair elinde bir kanıt mı var?” diye sorsa, Temel’siz Temel afallayıp kalır. Kendisine “Kimsenin elde edemediği bir istihbarata mı sahipsin? Sandığa gölge düşürüleceğini söylerken neye dayanıyorsun?” suali yöneltilse, hiç şüphemiz yok, bu beyefendi ancak “Neye dayanacağım canım. Tabii ki duvara” cevabını vermekle yetinir.

Ama ne de olsa gaye belli değil mi?

Öyle ya, maksat suyu bulandırmak.

İşte bu siyaset, “çamur at, izi kalsın siyaseti”dir.

Biliyorsunuz, geçmişte de bu siyaset tarzından defalarca ekmek yemeye çalıştı Karamollaoğlu.

Mesela, “isminin başına ‘terör’ ifadesi eklenerek pasaportunun iptal edildiğini” ileri sürdü, fakat mumu yatsıya kalmadan sönüverdi. 

Katıldığı bir canlı yayında “İHA ve SİHA’larda dışarıya muhtacız. Sadece programını yapıyoruz” yalanını savurdu, iftirası yoğun tepki alınca, İHA ve SİHA’ların yüzde 98’inin yerli üretim olduğunu itiraf etmek zorunda kaldı. 

Laf aramızda, 24 Haziran seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili seçilip, sonrasında istifa ederek Saadet Partisi’ne katılanlar olmasına karşın “CHP listesiyle ilgili bir çalışmamız olmadı. Adaylarımızı kendi listemizden gösterdik” palavrasını sıkan da “bilge başkan” olarak lanse edilen bu zattan başkası değildi.

Görüyorsunuz, gerçekler kabak gibi ortada. Dolayısıyla endişeye hiç gerek yok.

Seçim öncesinde meydanlara çıkıp “Hem Müslüman olacaksın hem de yalan söyleyeceksin. Hem Müslüman olacaksın hem de iftira atacaksın. Böyle Müslümanlık olmaz. Bizim kitabımızda böyle bir şey yok” diyen “temeli bozuk”ların “siyaset kitabı”nın yalanlarla dolu olduğunu herkes biliyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman Turan

Temel tam bir münafık çıktı.

Cumhur

Zillet ittifakının karizmasız liderı Kamal bunları Fetö msrifetiyle esir aldı.Emrinden cıksmaz.Cıkarsakar fetö iplerini pazara cıkartır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23