--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Özel ve Akşener’in çaresizliği

Latif Şimşek
Latif Şimşek
13

 

İmamoğlu’nun yüzündeki “Rabbi Yessir” duruyor mu?

Şu aralar muhalefet darmadağın panik havasında bir görüntü veriyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İyi Parti lideri Akşener baş başa oturup dertleşseler, dinleyecekleri şarkı “paramparça” olurdu.

Aslına bakarsanız, Akşener ve Özel’in ortak dertleri; Ekrem İmamoğlu’nun her iki partiye de el atması.

Özgür Özel “iki arada bir derede” kalmış. 

Genel başkan seçilmesinde büyük desteği olan İmamoğlu’na “minnet borcu” duyuyor olmalı ki; İmamoğlu’nun tepeden bakan, “Genel Başkan üstü pozisyon” takınmasına tavır koyamıyor.

Öte yandan, İmamoğlu’na karşı tek dayanağı Kılıçdaroğlu. Özel, hiç olmaz ise Kılıçdaroğlu’nun manevi desteğini almak istiyor. Ama Kemal Bey, İmamoğlu’na olduğu gibi Özgür Özel’e de mesafeli. Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu için Özgür Özel’i dikkatli olması konusunda uyardığını da biliyoruz.

Özel, kendini genel başkanlığa taşıyan gücün, altındaki koltuğu alabilme kudretine de inanıyor olmalı ki; Ekrem İmamoğlu’nun “gölge genel başkan” statüsüne karşı sesini yükseltmiyor ya da yükseltemiyor. 

Dün sohbet ettiğim Kılıçdaroğlu’na da çok yakın bir CHP milletvekili; “Genel Başkan seçilmek başka Genel Başkan olabilmek başkadır. Özgür Özel seçildi ama hâlâ genel başkan olamadı” yorumunu yaptı. Özel’in “iyi niyetli” olduğunu ama seçimden sonra CHP’de esecek sert rüzgârlara dayanamayacağını söyledi.

HÂLÂ “RABBİ YESSİR” GÖRÜYOR MU?

İyi Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Ekrem İmamoğlu’na bel bağladı.

İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı umudunu yitirip hele hele Erdoğan seçimi kazandıktan sonra, Akşener’e sırtını dönmekle kalmayıp, İyi Parti’yi de karıştırmaya başladı. Yüksel Arslan, istifa eden bir milletvekilini, “İmamoğlu’nun satın aldığını” bile söylemedi mi?

Meral Akşener bundan sonra kimin yüzünde “Rabbi Yessir” görüp görmediğine çok dikkat edecektir.

Artık yüzünde “Rabbi Yessir” görmediği anlaşılan Ekrem İmamoğlu’na da İstanbul seçimlerinde hiçbir şart altında destek vermeyecektir.

Yüzünde “Rabbi Yessir” gördüğü biriyle karşılaştığında da, gözlerini ovuşturup yeniden bakacaktır.

İyi Parti son bir yılda istifalarla, çalkantılarla “gel-git”lerle anılan bir parti haline geldi. 

İPLER TAMAMEN KOPTU

İBB İyi Parti grubundaki son istifa ve ardından yaşananlarda da İmamoğlu’nun parmağı olduğunu Akşener hem biliyor hem de İmamoğlu’nu sert şekilde uyarıyor. İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’ı İmamoğlu’nun kayığına binmekle suçluyor. 

Bu son olay artık İmamoğlu ve Akşener arasında ipleri tamamen koparmıştır.

Akşener Altılı Masa’ya tekrar oturmakla ne büyük bir hata yaptığını anladı ve artık hiçbir masaya oturmak istemiyor. İyi Parti’ye umut bağlayanlar, bir bir parti ile bağlarını koparıyor ya da ihraç ediliyor. 

Ümit Dikbayır ile konuştum. İyi Parti’yi büyük umutlarla kurduklarını, gelinen noktada partinin yok olma yolunda ilerlediğini belirterek; “içim yanıyor” dedi. 

CHP’nin artık İyi Parti’den umudunu tamamen kestiğini söyleyebiliriz.

Ya da İyi Parti’nin bir daha CHP ile yan yana gelmeye “tövbe” ettiğini.

Geriye Özgür Özel’e DEM Parti kalıyor.

O da çantada keklik değil. 

Aytuğ Atıcı ile birlikte yaptığımız bir programda; “HDP, CHP’nin içinden çıkmış bir partidir” demişti. 

Yani DEM Parti’nin CHP ile ortak yanları çok. Ama seçime ayrı girmeye, tabanlarını konsolide etmeye kararlı görünüyorlar.

 

Latif Şimşek Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle