• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İlhan Oral
İlhan Oral
TÜM YAZILARI

Sebeplerin arkasındaki sebepler (2)

19 Nisan 2020
A


İlhan Oral İletişim: [email protected]

Fizikî ve fizik ötesi sebepleri, bu kadar yakından değerlendirince, insanlık milyonlarca yılda bir defa ancak bu kadar reel değerlendirme yapabilir. Şu anda insanlık en çok aklını ve imkânlarını kullanma şansına sahiptir. Yalnızca bir virüs, dünyayı dize getirmişken fırsat bu fırsattır. Derhal harekete geçip tüm kötülükleri geride bırakmalı ve teşebbüse geçmelidir.

İnsanın, bu kadar hatalarını düzeltme imkânına sahip olması düşünülemezdi. Yeryüzünde adalet böylesine çöktüğü bir dönemde virüsün çıkışı ve yayılışı aklı olanı düşündürmez mi?  Şimdi düşünün ki, Arz dediğimiz yeryüzü: “yaratılışımdan bu güne kadar bütün nimetlerimden yararlandınız. Ölüleriniz bana yük oldu. Kemikleriniz beni rahatsız ediyor. Ben geçmişiniz olan herkesin kemiklerini içimden çıkarıp göklere fırlatacağım. Hepiniz benden beslendiniz, döndünüz birbirinizi boğazladınız. Suyumdan faydalandınız, birbirinize çok gördünüz. Yeraltı vanalarımı kapatıyorum. Bundan böyle size bir yudum su vermiyorum.” Bütün bu itirazlar karşısında hayat, durma noktasına gelir, şikâyetler püskürür.

Arılar, “bizden kimseye bir tadımlık bal yok.” Tavuklar, “yumurta arayan zırnığını bulamaz,” inekler: bir yudum süte muhtaç kalacaksınız.” Toprak, hepsinden daha gür bir eda ile “hepsini bastırarak hepsini bitiren benim! Ben!” Göklerin derinliklerine doğru uğuldayıp giden seslerin en hayat dolusu sudan gelir. “Hayat bendendir.” İşte tam burada bütün hitapları kestiren “o ses” yankılanmaya başlar. Gökleri ve yeri kim yarattı? Size gökten su indirdi de onunla sizin bir ağacını dahi bitiremeyeceğiniz gönül açan bahçeleri kim bitirdi. Allah ile beraber başka bir ilah mı vardır? Hayır, onlar haktan sapan bir kavimdir. (Neml:27/60) Allah ile beraber bir ilâh mı var? Hayır, onların çoğu tevhid sistemini bilmezler. (Neml:27/61)

 Semûd ve Âd kavimleri, inecek o müthiş felâketi yalanladılar. Amma Semûd, azgınlıkları sebebiyle korkunç bir ses ve sarsıntı ile helâk edildiler. Âd Kavmine gelince; onlar da kasıp kavuran şiddetli bir rüzgâr ile helâk edildiler. Allah o fırtınayı, üzerlerine yedi gece ve sekiz gün arka arkaya saldı. Ey Resulüm! Eğer sen orada bulunsaydın da bu kavmin o fırtınada yıkılıp kaldığını görseydin; sanki onlar, içleri kof hurma kütükleri idiler. (Hakka:69/4-7) “Göklerin ve yerin orduları ancak Allah’ındır.” Evet, bu evrensel gerçeği, en sağlam ve güçlü tezlerle savunacak olan ancak ve ancak Müslümanlardır. Çünkü bu savunma mücadelesi; sebeplerin en arka planındaki sebeplerin en doğal olanlarıdır.

Bir virüsün, inanılmaz boyutlarda etkisi altında kalan insanın mutlaka fıtraten temizlenmeye ve yeniden fıtrî düzene kavuşmaya ihtiyacı vardır. Artık öncelikle tüm müslümanlar, ölesiye ciddi olma zorunda oldukları şuuruna vakıf olmalıdırlar. “Göklerin ve yerin mülkü ancak Allah’a aittir.” Ve “Göklerin ve yerin orduları ancak Allah’a aittir.” Esasta hiç şüphe olmadığını açık seçik görüp kendiliğinden diz çöken tüm insanlık artık fıtrata dönmelidir. Başka yolu yordamı, yöntemi ve tercih hakkı yoktur. Akıl kullanılmalıdır.

Güçlülük hastalığı ile dünyaya yön vermeye yeltenenlere sormak lazım! Hani güçlü idiniz? Bu bitik halinizle yalnızca, nice mağdur milletlerin hakkını, haysiyetini, yüksek inanç değerlerini, mallarını, mülklerini çaldınız, çırptınız, gasp ettiniz! Bunlar atalarınıza ve size ne kazandırdı? Bu gayri âdil düzen gelecek nesillerinize ne kazandıracaktır? Şu an ABD de ölenlerin ayısı: yirmi altı bini aştı. (16.04.2020 saat 12.00). İnsanlar âdil olsaydı, kim bilir sebeplerin arkasındaki sebeplerin, daha nelere gebe olabileceğini görebileceklerdi.

Güçlülük hastalığı ile dünyaya yön vermeye yeltenenlere tekliflerimizi hatırlatalım: Ne kadar homurtu sesleriyle insanların yüreklerinin derinliklerinden rahatsız eden makinalarınız varsa hepsini alın, bir virüsten çöküp, dize gelen bütün sahte kahramanlarınızı, ajanlarınızı toplayın, çuvallayın, alın götürün. Bırakın, yüzlerce yıldır aldattığınız ve kendinizden daha korkak ve çaresiz müslümanları, alın kokuşmuş laikliğinizi ve demokrasinizi çekin gidin. Bizden kimse hayrını görmedi. Hepsi sizindi yine de size kalsın. Yoksa sebeplerin arkasındaki sebeplerin daha yıkıcı ve daha kahredici olmalarından her an endişe duyulmaktadır!

Ey insanlık! Göre göre kötülüklere fit olma! Uyarılma ihtiyacı hissetme!       

Boşuna bahanelere sığınmaya kalkışma! Esselamu aleykum.              

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İ. Gelmiş

Zina, faiz, hamr, devlet ve kişiler nezdinde adaletsizlik, liyakatsızlık vs. kalkmadan yani Allah'hükümleri uygulanmadan korona belasının uzaklasacagina inananlara şaşarım. Zalimler elim azabı tatmadan inanacak değillerdir. Koronaya karşı yapılan ve yapılacak tıbbi mücadele de insanlar hakka tam teslim oluncaya kadar boşa çıkacaktır. Allah, insanların bu belaya karşı bütün beşeri çabalarının boş olduğu gosterecektir ta ki insanlar tamamen ikna olsunlar. Bela kuşatmıştır. Ya Allah'a teslim ya da helak olunacak. İnsanın yanındaki çare ve bilimler mi onlar da boş. Allah zalimlerle nasıl istihza edeceğini çok iyi bilir. Nimetleri bol bol tüket, yeryüzünde ilahlık yapmaya kalk, Allah'ın dinini iptal et sonra beladan kurtulacağını san. Nah kurtulursun, kendini avut. Kısacası, kurtuluş bol tevbe ve hakka tam dönüşte. Yoksa hem dünyada hem de ahirette helak! Bu durumda peygamberden şefaat beklemekte boş. Peygamber küfürde yarışanlara niye şefaat etsin ki!

EFLATUN

EŞ CİNSELLER AÇIKÇA İSTANBUL UN GÖBEĞİNDE RESMİ NİKAH KIYARKEN, ATEİST SİTELERDE ALLAHA PEYGAMBERE ALENİ KÜFREDİLİP ALAY EDİLİRKEN, TV LERDE HAKSIZ KAZANÇ ENSEST İLİŞKİLER ÖN PLANA ÇIKARILIRKEN BUNLARI YAZMANIZ 2 PLAN . DEF İ MAZARAT CELBİ MENAFİDEN YEĞDİR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23