• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

Devletin mücadele yöntemi FETÖ’yü geriletmiyor!

17 Temmuz 2026
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

 

Bugün 17 Temmuz. Yeni bir 15 Temmuz, yine bir 15 Temmuz yaşadık.. Resmi seremoniler yapıldı, Fetö ve avanesi yerildi. Nefret kusuldu… Fetöcü’ler ise televizyonu bugün o gün kapattı ertesi günü açtı.

15 Temmuz darbe girişiminden az bir zaman sonra, İstanbul’dan Giresun’a gelip üniversitenin konferans salonunda bir konuşma yaptım. Benden sonra da arkadaş konuştu. 

O zamanlar İstanbul’da otururdum ve hep aynı düşüncede idim. Giresun’da da aynı şeyleri söyledim. 

Hala aynı şeyleri söylüyorum: Devletin Fetö ile mücadele yöntemi yanlış. 


 

O konuşmada da aynı şeyi söyledim. Yine söylüyorum: “Fetö olayı polisiye tedbirlerle yok edilemez.”


Benden sonra konuşan arkadaş, bu görüşüme katılmadığını, “üç ay sonra bunların biteceğini” söyledi. Aradan on yıl geçti, bitti mi? Bugün de yarın da Türkiye’nin en büyük tehdidi Fetö’dür.

Diyeceksiniz ki; kaçan kaçtı, küçüldüğü kadar küçüldü; nesi kaldı?

Ben söyleyeyim: Eğer 15 Temmuz’da Türkiye’de bir milyon Fetöcü kaldı ise, bugün daha az değiller. 

Nasıl mı? 


Hiç davasından dönen oldu mu? 


 

Pişman olan var mı? 

Eğer ortam yumuşasın ve Recep Tayyip Erdoğan görevden gitsin, tüm kurumlar, okullar yeniden onların eline geçer.

Bu kadar iddialı nasıl yazıyorum? Şundan:

1- Eğer 15 Temmuz’da ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı o gece iş bitmişti. Kemalistler için de bu, bulunmaz fırsattı. O gece “dinci hareket” diye uzak durdular, yeni bir strateji üretemediler. O gece anti Fetöcüler kazandı.



 

2- Türkiye’de Fetöcüleri hapsetseniz onlar kazanıyor, serbest bıraksanız onlar kazanıyor.

3- Biz de gençliğimizde Milli Görüşçü idik. 23 yıl, yani rahmetli Erbakan başbakan oluncaya kadar ona sövdüler. Neler demediler; vampir mi, böcek mi, habis ur mu, yeşil komünist mi, dinci mi, gerici- yobaz mı? Vaz geçtik mi? Hayır bir öldük bin dirildik. Hapsettiğiniz, görevden attıklarınız davalarından vaz mı geçtiler sanıyorsunuz? Daha da bilendiler.


 

4- Bunlar memleketin en akıllı, en genç, en eğitimli kitlesine el atmışlar. Asla mücadeleden geri durmazlar. Üstelik sessiz ve durgunlar.

5- Her yıl yeni yeni Fetöcü yetişiyor bu ülkede. Biliyor musunuz? Kaç Fetöcü aile varsa o kadar yetişiyor. Nasıl diyeceksiniz? Anlatayım. Bunların önemli kısmı eğitimli, hepsi akıllı, hepsi çok rahat LGS’ye veya KPSS’ye öğrenci hazırlar. Sizin kardeşiniz diyelim ki Fetöcü. İşten atıldı. Siz ortaokulda okuyan çocuğunuzu amcasının evine gönderemez misiniz? Gönderirsiniz. Kim şüphe eder, kim takip eder? Hiç kimse. Ne oldu? Binlerce aile onbinlerce çocuğu LGS veya üniversiteye gönderdi. Ama sessiz ve derinden. Kimse anlayamaz.


 

6- Dünyada Fetö olayı nedir? Avustralya’da iki Maarif Vakfı okulu var. 18 Fetö okulu var. Buna göre, birkaç ülke hariç tüm dünyayı düşün.

7- Çözüm nedir? 15 Temmuz 2016’dan beri cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile on dakika görüşmeye çalıştım. Olmadı, başaramadım. Bu işin çözümü bu yöntem değildir. Bu işin çözümü yine Tayyip Erdoğan’da mümkündür ama bu yolla değil. Ona çözümü anlatmak istiyorum. İkna edersem bugün değil ama yarınki günde Fetö tehlikesi Türkiye’den kalkar. 

8- Fetöcülerin bir daha darbeye teşebbüs etmesi zor. Çünkü 15 Temmuz gününden öfkeli aileler var ama onlar takıyyeyi çok iyi becerirler. İçeriden sessizce... Dikkati hiç bırakmamalı.

Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23