--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Ebu Cehil kıtalar dolaşıyor

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
6

Ebu Cehil kıtalar dolaşıyor

HÜSEYİN ÖZTÜRK

“Biz bu dünyadan nereye göçelim ya Muhammed?

Yeryüzünde riya, inkâr hıyanet altın devrini yaşıyor.

Diller, sayfalar, satırlar Ebu Lehep öldü diyorlar;

Ebu Lehep ölmedi ya Muhammed;

Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor”. Arif Nihat Asya. 

Merhum Asya’nın da Naat şiirinde dediği gibi Ebu Cehiller kıtalar dolaşıyor hem de ittifak halinde ve en çok da bizim topraklarda konuşlanmış vaziyetteler.

Neden bizim topraklarda sorusuyla başlayalım söze.

Çünkü bu topraklar Rasulullah (s.a.v.) in en çok adının anıldığı ve ibadetlerimizle birlikte günlük hayatımızın belli safhalarında kendisine salavat getirildiği için.

Bu kadar çok anılmaya, bilinmeye, salavat getirilmeye karşılık elbet Ebu Cehiller de vazifelerini yapacaklar ve yapmaktalar.

Peygamberimiz (s.a.v) döneminden hakiki Ebu Cehil ile ilgili bilgelerimiz, Mekke’de yaşanmış bir safhayı anlatırlar. Dilimiz döndüğünce izaha çalışalım.

*

Efendimiz (s.a.v.) mescide giderken, Ebu Cehil arkasından yeterek;

-“Ey Abdullah’ın oğlu” diye büyük bir kibirle hitap eder ve şöyle der:

“Biliyorum sen Hak Peygambersin, lakin malım, mülküm, şöhretim, şanım, nefsim, kibrim, sana inanmama engel oluyor”.

İşte Arif Nihat Asya, “Ebu Cehiller kıtalar dolaşıyor” derken sanırım bu hadiseyi kastetmiştir. Bizde de hemen her sahada mebzul miktarda bunlardan var ve düğmelerine basıldığı andan itibaren ittifak halinde zehirlerini kusuyorlar.

Şerde ittifak önemli bir iman meselesidir. Keşke biz de hayırda ittifak edecek böyle bir imana sahip olabilsek.

İman ettiğimiz halde malımız, mülkümüz, şanımız, şöhretimiz, makamımız, mevkiimiz, kasamız, hırsımız, tamahımız, siyasetimiz, partimiz, imanımızı altüst etmekte.

Hal böyle olunca bu sayılanlara ve daha fazlasına takılıp kalmış aklın, vicdanın, imanın özgürlüğünden bahsetmek imkânsız hale gelmektedir.

Elbet istisnalar vardır ama maalesef günümüzde pek çoğumuzun içine düştüğü girdaplardan birisi de eşyanın esaretine teslim olmamızdır. Hakikatten kopuş yaşamamızdır.

İnsan ve Müslüman olma sorumluluğumuzun ana özelliği, hakikati anlama ve anlamlandırma yeteneğidir ve bu yetenek, ancak ahlaklı bir idrakle mümkündür.

Dini ve milli değerlerimizi küçümseyen sinema, televizyon, dizi, medya ve sosyal medya aracılığıyla; fitne, fesat mikrobu yayarak mücadele edenler de pek âlâ bilmektedir ki, bizim toplumumuzun kültürel tüm kodları, aynı zamanda dini ve milli muhtevalıdır.

İşte bu yüzden sanat kamuflajı adı altında isyan, şirk ve inkârlarını yaymaktadırlar. Elbet herkes vazifesini yapacaktır ve yapmaktadır.

Bu vaziyet aynı zamanda şunu da göstermiyor mu? Devlet ve millet olarak varlığımızı, istiklalimizi, bağımsızlığımızı biz hangi değerler üzerinden inşa ediyor ve sağlıyoruz?

El-cevap: Milli kültürümüzün temelini oluşturan dini referanslarımızla.

Ezcümle:

Demek ki, referanslarımızın ya farkında değiliz yahut başka referanslarla meşgulüz ki, bizi biz yapan inanç değerlerimiz çapulcuların geviş malzemesi olmakta.

Yorumlar

(6)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Hasan

5 Temmuz 2025 00:46

Bizden hiç ayrılmıyor maaşalah

Kanber

4 Temmuz 2025 18:59

Selamlar Allah razı olsun Çok güzel yazmışsınız

TURGUT

4 Temmuz 2025 16:33

AKP nin eğitim poltikası maalesef sıfır. 28 şubatçıların dayattığı 12 yıllık eğitimi devam ettirdiler. heryere üniversite yaptılar, ama; üniversiteler ahkalsızlığın-pisliğin rezilliğin merkezi oldu.. gençlerimiz beceriksiz, yeteneksiz, mesleksiz ana- baba eline bakan tembel hiçbir , işe yaramayan mahluklara dönüştü. .. istanbul u doldurdular da doldurdulr.. özel üniversiteler yüzünden dünyanın herynındn gelen gençler bizim gençliğimiz de bozdu.. türbanlı kızların bile çoğu çok uzun pis tırnaklı, boya desen o kadar abartılı ki ,sanki hepsi yağlı boya tablosu, dudakları şişme maymun gt gibi iğrenç gözüküyor.. kızlara tuzak kuran ahlaksızlığın merkezi. güzellik salonları her yerde tıklım tıklım dolu.. ama fatura-fiş kesemediklerinden çoğu hiç vergi vermiyorlar. ..

Vehbi

4 Temmuz 2025 13:28

Ebu Cehil,bir müşrikti,Allah(cc.) ile putları vardı,darün nedvesi vardı.Bugün bakıyoruz; dahili,harici olarak tağudi sistemler ve müşriki islam her yerde,işin garibi islam adına yazıyor konuşuyor,idare ediyorlar.

hacı

4 Temmuz 2025 11:17

Türkiyede de çok ebu cehil var mesela birisi senin bugünkü üst komşun

Şeref

4 Temmuz 2025 05:42

Emekli maaşlarına zam oranı hakkındada birşeyler yaz be arkadaş.....

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle