• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ayhan Demir
Ayhan Demir
TÜM YAZILARI

Nerede kalmıştık?

02 Mayıs 2018
A


Ayhan Demir İletişim: [email protected]

İki hafta önce Bosna Hersek’teki FETÖ yapılanmasını anlatmaya başlamıştık. Bitmeyince, devam edeceğimizi söylemiştik. O halde, gereğini yapalım, kaldığımız yerden devam edelim.

FETÖ’nün Bosna Hersek’te etkin olduğu kurumların başında, İslam Birliği yer alıyor. İslam Birliği ile FETÖ arasındaki yakın ilişkinin, ilginç bir hikâyesi var. Şöyle: İslam Birliği eski Başkanı Mustafa Ceriç, Türkiye’de eğitim gören kızına iş bulması için, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan ricacı olur. 

Davutoğlu, bu talebe sıcak yaklaşmaz. Fakat FETÖ, bu fırsatı kaçırmaz, Ceriç’in talebini yerine getirir. Rivayet odur ki, kendisine bir ‘hediye’ de takdim edilir.

Şurası kesin: Hırs ile ahlak arasında ters orantı vardır. Biri büyüdükçe, diğeri küçülür.  

Neticede FETÖ, bu ‘iyiliklerin’ karşılığında, BH İslam Birliği’nde geniş bir hareket imkânına ulaşır.

Bir örnek: El-Kalem, Bosna Hersek İslam Birliği’ne bağlı bir yayınevidir. Bosna’daki Hikmet Yayınevi ise, Bosna Hersek’teki FETÖ’cü yapılanmanın propaganda organlarından bir tanesidir. FETÖ lideri Gülen’in birçok kitabı, Hikmet ve El-Kalem yayınevlerinin ortak yayını olarak, Bosnaca yayınlandı. Bu kitaplar, İslam Birliği’ne bağlı ‘Radio Bir’ isimli radyo evinde hazırlanan programlarda okutuldu. 

Bosna Hersek’in ilk ve en uzun süreli İslam Birliği Başkanı unvanına sahip olan Ceriç, 2012 yılında görevi bıraktı. Yerine, Hüseyin Kavazoviç geldi. Kavazoviç döneminde de FETÖ ile irtibat devam ediyor. Hatta FETÖ ile temasta bulunan isimler terfi ettiriliyor.

İsmet Özel şöyle söyler: “Yolumuz birbirimizi anlamaktan geçmiyorsa, hiçbir yere varamayacağız demektir.”

Bunu, örnekleriyle açmamız gerekiyor. 

Birincisi: Saraybosna Müftüsü Husein Smayiç, Kavazoviç’in başkanlığında, hem Reis-ul Ulema Yardımcısı hem de Bosna Hersek Dinlerarası Konsey Başkanı olarak atandı. Çifte terfi yaşayan Smayiç’in, FETÖ’ye bağlı, Novo Vrijeme gazetesinde Gülen’den övgüyle bahseden yazılar kaleme almıştı. 

İkincisi: FETÖ lideri Gülen’in kitapları, Ramazan ayında iftar ve sahurda okutan Radyo Bir’in eski müdürü Remziya Pitiç ise Gorajde Müftüsü olarak atandı.  

Bir örnek daha verelim: Hersek-Neretva Kantonu’nda yer alan devlet okullarındaki lise öğrencilerine yönelik, bir kitap okuma yarışması düzenledi. Yarışma kapsamında: Fetullah Gülen’in kaleme aldığı Sonsuz Nur Muhammed (a.s) isimli kitabın okunması talep edildi. 

Hikmet ve El-Kalem ortak yayını olan bu kitap, 4 Euro (8 KM) karşılığında, tüm lise öğrencilerine satıldı. Soruları doğru cevaplayan 40 öğrenci ve öğretmen, hediye olarak, Türkiye’ye gönderildi. Elbette gezi bahane, FETÖ propagandası şahaneydi.

FETÖ liderine ait kitaplar, sadece öğrencilere değil, İslam Birliği bünyesindeki imamlara da dağıtıldı. Evinde ya da camide Gülen’e ait kitap bulunmayan imam neredeyse yok gibidir. Cuma hutbelerinde bu kitaptan bölümler okuyan birçok imam bulunmaktadır.

Bunlar geçmişte kaldı diyorsanız, güncel bir örnek daha verelim.

Daha önce bahsetmiştik: Umut Kaynağı (Fondacije Izvor nade), yardım faaliyetleri görüntüsü altında, FETÖ’ye destek çalışmaları yürütüyor. Her Ramazan ayında, cami cemaatlerine yönelik, FETÖ iftarları düzenliyor. 

Şundan da bahsedelim: Umut Kaynağı Vakfı, yaz okulu adı altında FETÖ kampları düzenliyor. Yaz okullarının ücreti görünüşte 300 Euro. Ancak FETÖ, kendisine destek veren imamlara teşekkür mahiyetinde, her cemaatten 5-7 arası çocuğu ücretsiz olarak yaz okuluna kabul ediyor. Elbette, imamların gönderdikleri dışında, bu organizasyonlara ücretli katılan çocuk bulunmuyor.

İşin en acı tarafı: Bosna Hersek İslam Birliği, halen, bu yapının organize ettiği yaz okulunun baş sponsorluğunu yapıyor. Türkiye’nin, bu konudaki tüm uyarılarına kulak tıkıyor ve görmezden geliyor. 

Bu böyledir: Yanlış insanlar, doğruları anlayamazlar.

Bitmedi, bitecek gibi değil. Nasipse haftaya devam edelim.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23