• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Tâlib Çelen
Ahmet Tâlib Çelen
TÜM YAZILARI

Saç açılınca görünenler

26 Eylül 2022
A


Ahmet Tâlib Çelen İletişim:

 

İran’da ortalık karıştı. 

İddiaya göre bir kadın sokakta saçının telini gösterdiği için ahlâk polisleri tarafından dövüldü, götürülüp işkence edildi ve bunun netîcesinde de kadın öldü. Bir anda İran karıştı ve birçok şehirde protesto gösterileri yapıldı, ortalık yakılıp yıkıldı ve 30-40 kişi hayatını kaybetti. Hâdiseler devâm ediyor. Bizdeki Gezi kalkışmasına ne kadar benziyor. Bizde sebep ağaç, İran’da ise saç. Sebep mühim değil; patırtı çıkartmak, belli plânları tatbîk etmek, hedeflere ulaşmak için bir kıvılcım yetiyor. Çok zaman o kıvılcımı da plân sâhipleri çıkarıyor zâten ya da çıkmış bir kıvılcıma benzin dökerek büyütüyorlar. 

İran rejimine güzellemeler düzecek değiliz. İran’ın temsîl ettiği îtikâdî duruşla farklılığımız bir tarafa İran, İslâm dünyâsında hep fitne odağı olagelmiştir. Şiîlik İslâm dünyâsında hiçbir zaman ekseriyeti teşkîl etmemiş, hep azınlık olmuştur. Belki de bu yüzden İslâm dünyâsının düşmanları ile iş birliği içinde olmak menfaatine uygun düşmüştür. İran, İslâm dünyâsında kendisini hep ayrıştırmış, ümmetin tamâmına âit görmemiştir. Onlara göre hakîkî Müslüman ve ümmet sâdece kendileridir. Diğerleri kendilerini Müslüman zanneden insanlardır. Îtikâtları böyle olunca kendileri dışındaki Müslümanlara muâmeleleri de böyle olmuştur maalesef. Zaman zaman akla hayâle sığmayacak zulümler işlemişlerdir. Şu anda da İran’ın mezhebî bir yayılma-genişleme siyâseti peşinde olduğunu işin mütehassıslarından okuyoruz. Bu hedef için gayr-i müslim devlet ve örgütlerle iş tutmaktan kaçınmıyor. Eskiden Osmanlı ile kavgalı olan İran bugün de Türkiye’yi önünde büyük bir mâni olarak görmektedir. Bu yüzden Türkiye’nin ayağına çelme takmak için bizi şaşırtan ittifâklara girebilmektedir. Bütün bunları söylememizin sebebi bizim İran güzellemesi yapacak bir arka plânımızın olmadığını göstermektir. Hem îtikâden hem siyâseten İran rejimiyle anlaşmamız neredeyse imkânsızdır. 

Bu husûsu böylece ortaya koyduktan sonra mezkûr hâdiseye dönebiliriz. Bir kadının saçını açtı diye öldürüldüğü iddia edilerek çıkarılan isyâna… Aynen bizdeki Gezi hâdiselerinin birkaç ağacı bahane ederek başlatılıp “dinci” gördükleri hükûmeti yıkma isyânına vardırılması gibi bir kadının saçını açtığı için öldürülmesi iddiasına yaslanarak İran rejimini yıkma maksatlı bir isyana dönüştüğünü görüyoruz. Yani “Mesele saç değil, sen hâlâ anlamadın m?” Bu kavgada taraf tutmak zorunda değiliz. Yalnız ortada bir zulüm varsa mazlûmun yanında olmaktan daha tabiî bir şey olamaz. Zulüm ne adına olursa olsun. Fakat her zaman olduğu gibi yine hâdise göründüğü gibi değil gâlibâ. Meselâ kadının işkence netîcesi değil kânûn gereği, yaptığı bir ihlâlden dolayı seminer almaya geldiği karakolda kendiliğinden yere yığıldığını gösteren video sosyal medyada yayıldı. Bırakın işkence etmeyi, vazîfelilerin apar topar sedyeye koyup ambulansa taşıdıkları görülüyor. Sâdece bu videoya dayanarak İran rejimini aklamaya girişmenin gereği yok; bilmediğimiz başka husûslar da olabilir. 

Ama bütün insanlığı ve bilhâssa İslâm âlemini alâkadâr eden çok mühim başka bir yönü var meselenin. İran’daki gösteriler İran’ın rejim ve mezhebinin yanlışlarına karşı değil doğrudan “dîn”e karşı yapılıyor. Bilhassa da İslâm’a karşı. Elbette resim İran rejimi ve mollalara karşı isyân şeklinde gösteriliyor. Ama gerçek harp dîne ve İslâm’a karşı veriliyor. Humeynî, ismi İran İslam Cumhuriyeti olan bir siyâsî yapı kurdu ama ülkeyi kırk yılı aşkın zamandır idâre eden mollalar bu imkânı hebâ ettiler. Halkı mutlu edemediler. İyi bir idâre ile belki de İslâm dünyâsı içinde taraftarlarını artırabilecekken sert ve çatık kaşlı bir anlayışla halkı bezdirdiler. Zâten insanda otoriteden hoşlanmayan bir derin his vardır. Otorite sertleştikçe bu his kuvvetlenir ve bir noktada isyâna döner. Şah Rıza Pehlevî zamânından beri ülkede dîne uzak, Batı’ya hayran, seküler bir hayâta istekli bir kitle her zaman vardı. Mollaların sert idâresine karşı alttan alta bir nefret dâima yaşatıldı bunlar tarafından. Tepkilerini saçlarının yarısını açık bırakarak gösteriyorlardı zâten ve rejim bunlara dokunmuyordu. Zaman zaman buldukları fırsatlarda ortaya atılıp patırtılar çıkardılar. Ama karşılarında devlet vardı ve zaman içinde geri çekildiler. İşte bu kitle daha da bilenmiş ve çoğalmış olarak saçını açtığı için öldürüldüğünü iddia ettikleri kadını bahâne ederek sokaklara döküldüler. Dertleri rejimin İslâm’ı yanlış uygulaması olsa, din adına yaptığı zulümler olsa, doğru bir İslâmî idâre talebi olsa tereddütsüz destekleriz. Ama dert o değil maalesef. Karşı çıktıkları, savaştıkları değer husûsen İslâm, umûmen din. Dinle kavgalılar. Ama bunu rejim ve mollalar üzerinden yaparak haklılık elde etmek istiyorlar. Çünkü ortada yaslanabilecekleri yanlışlıklar ve zulümler var. Buradan kalkarak dinle harp ediyorlar. İran’daki bu isyân hareketi dünyâdaki bütün dinlere düşman olan örtülü bir derin proje ile ne kadar da uyumlu. Bütün dinleri yok edip kendi uydurdukları bir “insanlık dini”ni dünyânın tek dîni yapacaklar. Şeytanın ve nefsin ellerinde doğmuş, beslenmiş, büyümüş, zevk ve hazzın önünde mâni tanımayan bir dîn. Allah bunlara fırsat vermesin. 

Sosyal medyada yazıştığım bir İranlı da önce “Biz molla rejimi ile savaşıyoruz. İslâm Cumhûriyeti istemiyoruz.” dedi. Devâmında “Din insanların içinde, gerçek din insanlık dini.” deyiverdi. Tamam, mesele anlaşıldı, kimlerin piyonu oldukları da… 

Bir şey daha dedi: “Türkiye’deki sanatçılar da bizi destekliyor.” Mesele daha da aydınlandı. O sanatçılar dünyâda İslâm düşmanı bütün hareketleri desteklerler zâten. 

Allah, İran halkını zâlimlerden de bu din düşmanlarından da korusun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Haticeye degil neticeye bak !!!

Sonucta Bir kadının saçını açtı diye öldürüldüğünu tasdik ediyorsun Yazinin ozeti bu .. Vesselam

Zeynep

Hic bir sey zorla yaptirilamaz iste demokrasi bundan dolayi cok değerli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23