• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zulüm altındaki Uygurlar soruyor! Kardeşlerimiz nerede?

Yeniakit Publisher
2019-12-20 10:56:00 -
Zulüm altındaki Uygurlar soruyor! Kardeşlerimiz nerede?

Yeni Akit’e konuşan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Çin Devleti’nin Uygur Türklerine yönelik işkencelerini anlattı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)’ın, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Tümtürk, “Zalim Çin, Müslümanların namusunu kirletiyor. Bize sahip çıkacak kardeşlerimiz nerede?” diye sordu.

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

Çin’in Uygur Türkleri üzerinde asimile politikası yürüttüğüne dikkat çeken Tümtürk, “Anne karnındaki yedi sekiz aylık bebekler zorla kürtaj ediliyor. Geride kalan son 35 yıl içinde 15 milyon Müslüman Türk evladının dünyaya gelmesi engellendi. Bu adı konmamış bir soykırımdır” dedi.

“Hiçbir garantimiz kalmadı”

“Bugün Doğu Türkistan’da hiçbir garantimiz kalmadı” ifadesini kullanan Tümtürk, “Birleşmiş Milletler raporuna göre Çin en az 1 milyondan fazla Uygur Türkünü kamplarda ve cezaevlerinde tutuyor. Uydudan yok denilen kamplarla cezaevlerinin görüntüleri de tespit edildi. Bu rapora rağmen bizim tahminimize göre ise en az 5 milyon Müslüman Uygur Türkü bugün kampta veya cezaevinde. 5 milyona yakın kardeşimiz cezaevinde iken onların hanımlarının iffetleri de tehdit altında” diye konuştu.

“‘Kardeş aile projesi’ ile namusumuza göz diktiler”

Çin Devleti’nin dünya kamuoyuna adını ‘Kardeş Aile Projesi’ diye duyurduğu çalışmasını da anlatan Tümtürk, şöyle konuştu:“Bir milyonu aşkın erkek Çinliyi, cezaevinde ya da kamplarda olan ailelerin evine yerleştirdiler. Böyle bir uygulama insanlık tarihinin neresinde var? O evdeki kadın namusunu korumak isteyerek bu uygulamaya itiraz ettiğinde bölücü terörist ve vatan haini damgası yiyor. Komünist partiye sadık birer köle haline getiriliyor. On sene sonra bizi kendi evlatlarımız eli ile vurmayı planlıyorlar.”

“İçimizdeki şeytan kim?”

İslam aleminin sessizliğine dikkat çeken Seyit Tümtürk, “Doğu Türkistanlılar Müslümandır. Biz de Ümmet’in bir parçasıyız. İslam alemi nerede? Müslümanlar nerede? Doğu Türkistanlılar Türk’tür. Türk isminin ilk defa zikredildiği coğrafyadır. Türkler nerede? Elbette bu zulüm bitecek. Bu zulüm bittiğinde düşmanımızın yaptığı değil, dostlarımızın sessizliği hafızalarımızda kalacak. Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ buyuruyor. Peki bizim içimizdeki şeytan kim?” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ben Bilmem

Kardeşlerimiz hicret edin!. Bize düşen kardeş olarak ülkemizin kapılarını açmamız. şu sıkıntılı zaman geçinceye kadar misafir etmemiz. Yoksa şuan çine karşı koymak zor. Bu ülkede güçleneceğiz ve müslümanlara karşı zalim ülkelere dur diyeceğiz Allahımızın izniyle..

Haktan

ALLAHIM TÜRKİYEYE OSMANLI GÜCÜNÜ VERKİ ZALİMİ YOK EDELİM
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23