Karadeniz'in geleneksel yemeklerinden zironu (siron) sizler için kuru yufka ile hazırladık. Peki ama kuru yufka ile ziron nasıl yapılır? Sade ziron tarifi...
Karadeniz'in geleneksel yemeklerinden zironu (siron) sizler için kuru yufka ile hazırladık. Peki ama kuru yufka ile ziron nasıl yapılır? Sade ziron tarifi...
Geleneksel siron lezzetini farklı bir tarifle sizlere sunuyoruz. Diğer tariflere göre oldukça hafif ve yapımı kolay olan siron birçok şekilde yapılıyor. Kuru yufka ile hazırlanan bu tarifi mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler
- 4 kuru yufka
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- büyük bir kase yoğurt
Yağlı sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- pulbiber
Öncelikle kuru yufkaları ıslatarak 5-10 dakika kadar bekletin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Ardından içerisine yağ sürerek yuvarlayın ve dilimleyin.
Üzerine kalan yağı eritip gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan önce yoğurdu çırparak üzerine dökün.
En son tereyağı, sıvıyağı ve pulbiberi ısıtarak servis edebilirsiniz.