• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zimbabve’de önemli karar! Ülkenin imajını zedeleyenlere kötü haber

Yeniakit Publisher
2020-10-28 20:41:00 -
Zimbabve’de önemli karar! Ülkenin imajını zedeleyenlere kötü haber

Zimbabve kabinesi, aktivistlerin insan hakları ihlallerine ilişkin iddialarda bulunmasını ve ülkenin imajını zedeleyecek hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmesini suç kabul eden yeni yasa tasarısına onay verdi.

Zimbabve Enformasyon Bakanı Monica Mutsvangwa, yeni yasa sonrasında hükümetten izin almayan hiçbir Zimbabve vatandaşının yabancı hükümet organlarıyla iletişime geçemeyeceğini belirtti.

Uluslararası toplantı ve bölgesel etkinliklerde, hükümet karşıtı protesto düzenlemenin de bundan sonra suç olacağını kaydeden Mutsvangwa, aktivistlerin ispat etmeden hiçbir işkence veya kaçırılma iddiasında da bulunamayacağını dile getirdi.

Mutsvangwa, söz konusu yasa değişikliğinin ülkenin uluslararası imajını ve çıkarlarını koruma amacı taşıdığını aktardı.

Muhalifler ve aktivistler tepkili

İktidardaki Zimbabve Afrika Ulusal Birliği-Vatansever Cephe'nin (ZANU–PF) çoğunlukta olduğu meclisten geçmesi beklenen yasa tasarısına muhalifler ve aktivistler ise tepkili.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve işçi örgütünü içinde barındıran Zimbabve'deki Kriz Koalisyonu Direktörü Blessing Vava, yeni tasarının "eleştirel sesleri susturma ve fiili olarak tek parti devletini sağlamlaştırma amacı taşıdığını" söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa ve ZANU-PF yöneticileri, sivil toplum örgütlerini, muhalif siyasetçiler ve yabancı hükümetlerle çalışarak yönetimini devirmeyi amaçladığını ifade etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emre

5.dünya ülkesi olunca tabi böyle şeyler normal. ülkenin itibarı her alanda gelişmişlikle ölçülür.yasaklarla değil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23