• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? En lezzetli, kolay zeytinyağlı enginar tarifi malzemeleri ve yapılışı

Yeniakit Publisher
2022-08-14 23:00:00 - 2022-08-14 23:04:14
Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? En lezzetli, kolay zeytinyağlı enginar tarifi malzemeleri ve yapılışı

Zeytinyağlı enginarın tarifini merak edenler ve denemek isteyenler enginar tarifinin en güzel ve en lezzetli tarifini internet üzerinden sorguluyorlar. Enginar tarifini denemek isteyenler için enginar tarifinin malzeme listesini ve yapılışını haberimizde bulabilirsiniz...İşte enginar tarifinin yapılışı ve malzeme listesi..

Vatandaşlar "Enginar yemeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?" sorusunun yanıtını öğrenmek için internette araştırma yapıyor. İçerdiği vitamin ve mineral değerleriyle tüm yemek tarifleri ve zeytinyağlılar içinde en çok sevilen ve sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginar tarifi ve detaylar haberimizde...

ENGİNAR TARİFİ

İçerdiği vitamin ve mineral değerleriyle tüm yemek tarifleri ve zeytinyağlılar içinde en çok sevilen ve sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginarı denemeye ne dersiniz?

Enginar tarifi malzemeler;
6 adet enginar
Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
1,5 çay kaşığıTuz
1 su bardağı su

Enginar tarifi yapılışı;

Havuç ve patates minik küp şeklinde doğrayıp tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada sebzelerin hafif diri kalması gerekiyor. Sebzelerimiz piştikten sonra suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim. Ayrı bir tencereye bezelyeleri alarak üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan bezelyelerin suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim. Soğanı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı zeytinyağında kavuralım. Üzerine patates ve havucu ekleyelim. Haşlanmış bezelyeyi de ilave ederek 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alalım. Enginarları kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim. Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve yemek kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Ortalama pişirme süresi 25 dakikadır. Pişen enginarları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Servis tabağına alarak suyundan üzerine gezdirin. Dilerseniz üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23